360° уикенд прогноза: 20-21 януари

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 20-21 януари

В събота сутринта ще бъде с разкъсана облачност и ветровито с югозападен вятър (2-4 м/с), като още преди обeд ще започне вплътняване на облачността от запад и усилване на вятъра. Максималните температури ще са около 6-8 градуса, а минималните около 0 до 2.

Валежи от сняг ще има в Северозападна и Северна България, като най-значителни ще са в района на вр.Ком и Петрохан. В ниското вятърът няма да се усилва значително, но в планините и над 1500 м ще бъде над 10-13 м/с от югозапад. В Пирин и Родопите вятърът ще е по-слаб, до около 6-8 м/с и там ще е подходящо за зимни спортове. Ще бъде топло, като температурите на височина под 1600-1800 м ще са положителни през деня. Късният следобед ще започне захлаждане и нови валежи от запад като в Пирин и Рила ще вали значително, но за около 2-4 часа и ще се образува нова снежна покривка, която до сутринта на неделя ще е около 8-15см.

В неделя валежите ще се изнесат на югоизток от страната, но ще остане облачно и студено със слаби ветрове при земята. Над 1500 м ветровете ще са от югоизток със сила 6-9 м/с. Около обяд ще започнат валежи от дъжд в Югоизточна България, а в югозападната част ще започнат валежи от сняг. Следобед валежите ще намалеят по-интензивност за около 1-2 часа и около 18 часа ще започнат значителни и продължителни снеговалежи в Северозападна и Западна България, които през нощта ще обхванат цялата страна. В началото в Източна и Югоизточна България валежите ще са от дъжд, в понеделник, постепенно ще се обръща в сняг. В неделя новата снежна покривка в планините в Западна България ще бъде около 12-18 см.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.