Как си взаимодействат киното и екстремните спортове?

Разказ на Петко Венелинов - един от актьорите в новия български сериал "Скъпи наследници"

0
 

Сподели

Shares

Преди няколко дни имахме възможността да видим първия епизод на новия български сериал „Скъпи наследници“. Той привлече и нашето внимание заради някои от заложените теми в него, като живота в близост до природата и практикуването на екстремни спортове. Може би не е нужно да напомняме, че те искрено ни вълнуват. Затова решихме да проверим как тези наши любими активности си взаимодействат с киното. Отговорите ни дава един от актьорите в сериала – Петко Венелинов.

Повече за „Скъпи наследници“ можете да видите в: Екстремните спортове влизат в националния ТВ ефир

Къде те намираме в момента?

В момента съм в Пловдив. Ще играя представление и ще изпусна премиерата на сериала.

Петко, бърз преглед на профила ти във Фейсбук ни показва, че лятото си прекарал време на язовир Огоста. Виждаме надуваем SUP. Практикуваш ли сърф или други водни спортове? Специално място ли е Огоста? Ходиш ли там често?

Обичам много да влизам със SUP в морето, но Огоста е много специално място, защото съм отраснал покрай язовира. Повечето ми детски спомени са от там и винаги когато имам време, отивам – това място ме отпуска!

Има ли роля, която ти е било толкова приятно да изиграеш, колкото е било прекрасно (позволи ни да си направим този извод) там, на Огоста?

Това с ролите е много специален момент за един актьор. Не може да се сравни с нищо друго. Общото между някакъв екстремен спорт и ролите е адреналинът.

Ти си от Враца, а градът, и Северозапада като цяло, ние свързваме с прекрасната природа наоколо и възможностите за редица активности. Ти обичаш ли да бъдеш сред природата?

Съществото ми се нуждае от природата. Винаги когато мога да съм сред нея, аз съм там! Рядко се разхождам, повечето пъти карам маунтинбайк XC. А през зимата карам сноуборд.

Имаш ли любимо място?

Любимо място ми е една къща в едно малко врачанско селце. Къщата е сред природата, има от всичко. Освен това е близо и до язовир Огоста. Но като цяло обичам да ходя на места, които са на по-голяма надморска височина – не само заради чистия въздух, но и заради това, че те приближават до Бог (смее се).

Актьорската професия ли те доведе в София?

Актьорската професия ме доведе в София, да. Все пак в София е най-добрата академия за актьори, също така и едни от най-добрите театри. А и перспективите за тази професия са повече.

Петко Венелинов

Има ли нещо друго, с което би се занимавал, ако не беше актьор?

Ако не бях актьор… щях да съм актьор. Просто от малък искам да стана актьор, това правя и ще правя! Не се виждам никъде другаде. Особен е адреналинът, когато излизаш на сцена и не бих го заменил за нищо.

По-скоро градско момче ли си? Питаме това, защото в новия сериал „Скъпи наследници“ по bTV влизаш в ролята на Станислав – градското момче, което отива на село, за да се пребори за голямото наследство.

Моят персонаж Станислав е коренна противоположност на мен. Точно затова ми е ужасно интересен. Станислав е градско, надуто момченце, което не е пристъпвало в село. Аз съм от това поколение, което прекарваше летата си на село, и както казах, обичам да си ходя там. Там е единственото място, на което си почивам.

Петко Венелинов

Запали ли се героят ти по някой от спортовете, които могат да се практикуват в спортния клуб на Бели Вит?

Ако сексът беше спорт, то Станислав щеше да е световен шампион. Той не се запали по спортовете на момчетата и това е още нещо, по което не си приличаме с него. Него други неща го палят, ще видите.

А ти самият имаш ли увлечение към някой от тези спортове?

Обожавам да карам колело, въпреки че напоследък имам все по-малко време за това. Освен това, карам сноуборд и кану-каяк.

 

Петко Венелинов

Различни ли са хората, които живеят по-близо до природата, от тези в забързаните градове?

Разбира се, че са различни хора. Този смог над София ни пречи вечер да виждаме ясно звездите. Сигурен съм, че това се отразява на всички, въпреки че не го осъзнаваме.

Бягал ли си от градската среда, за да търсиш вдъхновение? За някоя от ролите си в театъра, например.

За моя радост, до ден днешен вдъхновението си е с мен навсякъде, а пък и честно да ви кажа, като избягам от София и отида някъде сред природата, предпочитам да й се наслаждавам, а не да търся вдъхновение.

Предполагаме, че да снимаш за сериал и да играеш в театъра са два коренно различни процеса, коренно различни по усещане, но кое е по-предизвикателно?

Вечният въпрос – кино или театър. Ами това е все едно да ме накарате да избера между колело и сноуборд. И двете много ми харесват. Не мога да оставя нито едното, нито другото.

Ако трябваше да избереш къде да живееш – София или Бели Вит?

Бели Вит Forever.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.