Вдъхновение на две колела

Запознайте се с дамския отбор по колоездене на Афганистан.

0
 

Сподели

Shares

Да потърсиш вдъхновение и свобода в държава, в която почти нямаш права, е смело начинание. Разбира се, както много други неща в живота, обаче не е невъзможно. Именно това ни доказват жените в Афганистан, за които разбираме, че са смели и търсят щастие чрез различни видове спорт. Именно за един от тях – катерене ви разказахме съвсем наскоро. Сега ще изместим фокуса към друга дейност и ще ви запознаем с дамския отбор по колоездене на Афганистан.

Историята на катерещите се момичета можете да намерите в: Момичетата в Афганистан също се катерят

Дамски отбор по колоездене на Афганистан
Снимка: huffingtonpost.com

Както може би се досещате, дамите, които се впускат в смелото начинание да практикуват любимия си спорт, не са приети от мъжете. Те считат, че тези жени са срам за обществото и дори често ги подлагат на физически тормоз. Конкретен пример за това е преживяване на едно момичетата, което е член на отбора. Един ден, докато е тренирала, мъж, който кара скейтборд, се приближава до нея и я бута от колелото й. В резултат на това, тя пада на земята и чупи ръката си, а мъжът започва да й се смее. Въпреки това, момичето е мотивирано да се върне обратно в отбора и да търси вдъхновението си на две колела.

Дамски отбор по колоездене на Афганистан
Снимка: npr.org
Самият отбор е създаден през…

1986. Той обаче не просъществува дълго. Промяна настъпва през 2011, когато отборът е отново основан. Основната цел на членовете в него е да се противопоставят на културните предразсъдъци и да не позволяват на физическото насилие да им попречи да практикуват това, което ги прави щастливи и ги кара да се чувстват свободни.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.