Коя е най-стръмната надпревара в света?

Или какво е да бягаш 400 м нагоре по ски шанца

0
 

Сподели

Shares
Red Bull 400 e…

Една от надпреварите, които със сигурност тестват границите на човешките възможности. Тя е изпитание както за физическите възможности, така и за психологическото състояние на участниците в нея. В основата й лежи спринтово бягане, което се провежда на ски шанца. Разбира се, когато чуем за подобно съоръжение, си представяме как скачачите се устремяват към поредния си полет. Не и в Red Bull 400. Тук всичко върви нагоре. В продължение на 400 м бегачите се изправят един срещу друг, срещу себе си, срещу възможностите си.

Red Bull 400
Photo: © DAN VOJTECH/RED BULL CONTENT POOL

Още преди да застанат на стартовата линия, всеки един от състезателите е наясно, че се нуждае от физическа подготовка и издръжливост. Освен това участниците трябва да са подготвени за това как ще реагира организмът им. Количеството кръв, което се циркулира, ще е много повече. А пулсът на бегачите ще е три пъти по-учестен. И това са само една част от нещата, които се случват в организма по време на 400-метровия спринт по стръмния наклон.

Photo: © DAN VOJTECH/RED BULL CONTENT POOL

Въпреки всички споменати предизвикателства за тялото и ума, още преди сами самия старт, в участниците се задействат адреналин, вълнение и мотивация. Именно те са една от основните причини да не се отказват и да издържат докрай, въпреки изтощението.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.