Световният ден на снега в Боровец

0


Дата на събитието: 20.01.2018

Сподели

Shares
Световен ден на снега в Боровец
Снимка: Бороспорт

Световният ден на снега предстои съвсем скоро, а в Боровец ще го отбележат подобаващо за поредна година. Първият планински курорт на Балканите ще отпразнува Деня с безплатни уроци, импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство.

Празникът започва на 20-и януари точно в 9 часа с безплатни занимания по ски и сноуборд за най-малките в детския парк „Борокидс“.

От 10 часа пък и порасналите ще могат да вземат уроци по ски или сноуборд с инструкторите на „Бороспорт“, които също ще бъдат безплатни. Записването за уроците започва от петък (19. януари) в офиса на ски училище „Бороспорт“ или на тел. 0882 19 68 48 като заниманията са от 10, 11, 13 и 14 часа. Всеки, който мине успешно курса на обучение, ще получи специален сертификат.

Световен ден на снега в Боровец
Снимка: Бороспорт

В 12 часа започва импровизирано състезание по слалом, чиито главен съдия и коментатор ще бъде Петър Попангелов. Състезанието ще се проведе на плаца пред х-л „Рила“ и в него могат да се включват и малчугани.

Сноупаркът ще очаква любителите на фрийстайла за безплатни уроци и демонстрации от Wild-berries и шейпърите на парка. От 12 до 14 часа именно момичетата от Wild-berries ще споделят умения и опит с всеки, който иска да се запознае с дисциплината.

БАССЕС се включват в Световния ден на снега в Боровец с лов на съкровища. От 11 часа започва търсенето на играчки и лакомства с помощта на уред, предназначен за спасяване на затрупани от лавина. Урок за безопасността в планината пък ще проведат от Планинската спасителна служба.

През целия ден дневната лифт карта за деца от 7 до 13 години ще струва 1 лев, а събраните средства ще отидат във фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“.

Световен ден на снега в Боровец
Снимка: Бороспорт

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.