Добро представяне на българските фрийрайдъри във FWQ

1
 

Сподели

Shares
Български фрийрайд отбор
Борис, Елена и Валери на Grossglockner Freeride Open**/Снимка: Манол Чалъков

След като Симеон Павлов стартира участието си във Freeride Junior Tour със състезанието във Вербие, Швейцария, Българският фрийрайд отбор продължи към първия старт във Freeride World Qualifier. В събота (13. януари) Валери Пелтеков, Елена Митренгова и Борис Първанов направиха много добро участие на Grossglockner Freeride Open с ранг 2 звезди. Състезанието дебютира в календара на квалификациите за световния тур, а Курортът и селцето Heiligenblut, които бяха домакините, са в подножието на най-високия връх в Австрия – Гросглокнер (3798 м).

„Мястото е изключително спокойно и е една прекрасна зона за фрирайд, разположена в най-стария и най-големия национален парк на Австрия.“ – разказват от отбора. „Склонът на състезанието беше от върха на Magroetzkopf и предлагаше дълго спускане с разнообразни „фийчъри“, до който се стигаше след около 40 мин. катерене.“

Български фрийрайд отбор
Grossglockner Freeride Open**, Австрия/Снимка: Манол Чалъков

„Въпреки изключително малкото време за подготовка и каране преди състезанието, съумяхме да стартираме успешно в сезона.“

В старта участие взеха повече от 70 фрийрайдъри. Само 3 точки не достигат на Валери, за да се качи на подиума в оспорваната категория „ски мъже“. С резултат от 75 точки той се класира на петото място, като изпъква с креативна линия, която никой не е карал преди това и въпреки задния си стартов номер (76-и, предпоследен на склона).

Български фрийрайд отбор
Grossglockner Freeride Open**, Австрия/Райдър: Валери Пелтеков, снимка: Манол Чалъков

Елена се класира 6-а при ски жени с хубаво и стабилно каране, а Борис губи контрол в горната част на склона и остава 19-и.

„Въпреки това си тръгнахме от мястото с хубави емоции и надъхани за следващите стартове.“ – коментират българските състезатели. Следващият старт в програмата им е на 20-и януари в Капл, Австрия, когато и Симеон Павлов ще се състезава в Арк 1950, Франция във Freeride Junior Tour.

Български фрийрайд отбор
Валери, Борис и Елена на Grossglockner Freeride Open**/Снимка: Манол Чалъков

Всичко актуално около Българския фрийрайд отбор можете да следите в страницата им във Фейсбук и сайта freerideteambg.com

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Отборът ни се е представил много достойно и те са наша гордост още на първото им участие в световния елит на дисциплината. Но жалко, че оценката в този спорт е субективна. Например, няма начин Елена – такова нежно и красиво момиче „с хубаво и стабилно каране“ да не е заслужавала поне трето място. Обаче здраве да е, отборът да продължава все така!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.