Ски с Номадия в Бабин зуб

0
 

Сподели

Shares
Бабин зуб, Сърбия
Снимка: snow-forecast.com

Сръбският курорт Бабин зуб в Сърбия се намира само на 150 км от София и е разположен в подножието на връх Миджур в Стара планина. Именно там можем да отидем с „Номадия“, за да се впуснем в едно истинско мартенско ски-сафари от 2-ри до 5-и март. То се организира специално за вече порасналите любители на зимните спортове и макар да се случва паралелно с детския лагер в Бабин зуб, в него могат да се включат не само родителите на малчуганите, записани за лагера.

Освен да опитаме пистите на Бабин зуб без значение дали правим първите си стъпки в снежните спортове, или сме със сериозен опит (защото в курорта има от сини до черни такива), от Номадия ни предлагат още обучение за техника при каране на ски при извънпистово каране и организирано зимно изкачване до връх Миджур.

Бабин зъб, Сърбия

Бабин зуб разполага с пет лифтови съоръжения и общо 13 км писти, от които 7 км писти за начинаещи и по 3 км за напреднали и експерти. Курортът е разположен на надморска височина от 1475 до 2169 м.

Всеки може да се присъедини към Номадия, но организаторите предупреждават, че местата са ограничени. Записването става до 10-и февруари в офиса на ул. „Черни Лом“ №10 или на телефони 0896 834018 и 0896 834017.

Цената на пътуването е 190 лв. и в нея са включени застраховка, три нощувки с настаняване в къща за гости с включена закуска плюс тематична вечер за зимната планина с домашно приготвена храна, професионален планински водач. Зимният преход до връх Миджур, който е подходящ и за начинаещи, се заплаща допълнително – 60 лв. при група от 4 души. В обученията за извънпистово каране можем да се включим на цена от 40 лв. на човек при група от четирима.

Повече информация за пътуването можете да получите от сайта на Номадия.

Бабин зъб, Сърбия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.