Зимните изкачвания в Хималаите през 2018

0
 

Сподели

Shares

Какво ще се случи в Хималаите в следващите няколко месеца? Може би това е един от основните въпроси, които вълнуват много хора. Няколко експедиции вече се отправиха към най-високата планина в света, за да напишат нова страница в историята на алпинизма. Ако всичко се развие по план, ще видим първо зимно изкачване на някои от най-трудните върхове изобщо, както и други постижения, които досега са били мечта за много алпинисти.

Експедициите в Хималаите през зима 2018
Снимка: Sciencing.com
Експедицията, начело с Алекс Чикон…

Се отправи към най-високия връх в света – Еверест. Алекс иска да се превърне в първият човек, който е стъпил на покрива на света през зимата и без помощта на допълнителен кислород.

Полско-френската свръзка…

На Томаш Мацкиевич и Елизабет Револ ще направи опит да достигне до 8126-метровия връх – Нанга Парбат. Първото зимно изкачване на осемхилядника се осъществява едва преди две години – на 26-и февруари от Симоне Моро, Алекс Чикон и Али Садпара.

Експедициите в Хималаите през зима 2018
Снимка: Wikipedia
И една от експедициите, за които се говори най-много е…

Полската, която се отправи към втория по височина връх – К2, за да осъществи първото му зимно изкачване.

Вижте повче: Полски алпинисти ще направят опит за първо зимно изкачване на К2

Навярно много от вас също са любопитни да разберат кои от тези експедиции ще се увенчаят с успех. А защо не и всичките? Само няколко месеца ни делят от това да разберем какъв ще е развоят на събитията.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.