Призивът на Краси Георгиев за „36 часа“

0
 

Сподели

Shares
Краси Георгиев, 36 часа
Снимка: Георги Даскалов

Предизвикателството, с което Краси Георгиев ще се захване на 19-и януари, може да се окаже едно от най-трудните, пред които българският бегач се е изправял – нещо, което предизвиква интереса ни силно, имайки предвид местата, на които Краси обикновено бяга.

Да бяга непрекъснато в продължение на 36 часа по пътека е нещо, което никой в света не е постигал до момента. Краси ще направи опита си в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания. Основна цел на инициативата е набиране на средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва (световно състезание за деца, преборили рака).

Броени дни преди да започне своето 36-часово бягане с планиран старт в 10 ч. на 19-ти януари (петък), Краси се обърна към всички, които биха подкрепили него и децата, за които се набират дарения:

Всеки може да подкрепи инициативата. В дните на предизвикателството (19-20 януари) до бегача ще бъде разположена още една пътека, по която ще може да се бяга. За 100 метра бягане всеки участник ще дарява по 1 лев в специалните кутии на организаторите.

Освен на място, има възможност и за дистанционно участие в инициативата чрез мобилното приложение Strava. В седмицата на предизвикателството „36 часа“ (15-21 януари) всички желаещи да подкрепят каузата могат да запишат изминатите от тях чрез бягане километри и да дарят съответната сума на място в търговския център или по сметката на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ (IBAN:BG13FINV91501014721936; Основание за плащане: „36 часа“). За целта е създадено събитие в Strava, към което желаещите да подкрепят кампанията могат да се присъединят.

Краси Георгиев, 36 часа
Снимка: Георги Даскалов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.