Магията на Рила: Язовир Калин

0
 

Сподели

Shares

Там времето спира, а хармонията и щастието се отключват. Красотата е навсякъде около нас и за пореден път имаме възможност да се уверим, че природата е майстор с четка в ръка, чийто нюх й помага да създава впечатляващи импресии. Там е най-високият язовир на Балканския полуостров. Да, гледка, която не се вижда всеки ден. Името му е Калин и се намира на цели 2394 м.

Язовир Калин
Снимка: Михаела Стоянова

Ако досега не сте имали възможност да отидете в района на язовир Калин или просто не сте чували за него, не се колебайте да го направите в обозримото бъдеще. Със сигурност няма да съжалявате. До него можете да стигнете от друго красиво място в Рила – хижа Иван Вазов. Оттам е най-популярният и най-лесен маршрут.

Щом тръгнете от хижата, ще започнете да вървите нагоре, но въпреки това, няма да ви се стори трудно. Тя е широка и предполага приятна разходка, по време на която да не бързате и да се любувате на красивите гледки наоколо. А колкото повече се изкачвате, толкова по-необятни и красиви ще стават те. По този начин неусетно ще стигнете крайната си цел – каменистото плато, на което е построен язовирът. Годината, през която е построен, е 1943.

Язовир Калин
Снимка: Михаела Стоянова
Времетраене

Цялата разходка отнема около 2 часа в спокойно темпо. А ако имате цял ден на разположение, означава, че можете да си направите спокойна и красива разходка, която да помните дълго време след това.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.