Рекорд по летене на закрито с уингсют

0
 

Сподели

Shares
Уингсют на закрито - рекорд
Снимка: Trond R. Teigen Photography, Indoor Wingsuit Flying

Indoor Wingsuit Flying Stockholm е първото съоръжение в света за летене с уингсют на закрито. Точно там беше поставен и първият опит за рекорд на Гинес за най-дълъг полет на закрито – 6 часа, 30 минути и 18 секунди. Атлетът е Jarno Cordia, а официалното признаване на рекордът се очаква да бъде обявено от комисията на Гинес тази седмица.

Опитът е осъществен спрямо правилата на Книгата на рекордите, което означава, че през цялата му продължителност не са правени никакви спирки – нито за храна, нито за тоалетна и вода.

Според фейсбук страницата на Indoor Wingsuit Flying, които споделиха и директно видео от рекорда, дистанцията, която щеше да бъде прелетяна в реални условия е 924.42 км. По време на опитът съоръжението се загряло до 45 градуса, а Кордиа кацнал в 1:45 часа през нощта.

Какво е Indoor Wingsuit Flying?

Съоръжението представлява тунел, в който всеки над 7-годишна възраст може да опита какво е да летиш с уингсют. В тунела регулируема по сила въздушна струя бива издухвана над наклонена плоскост, чийто градус също може да бъде променян. Средната скорост, с която се лети в тунела е около 20-30 м/с.

Indoor Wingsuit Flying Stockholm
Снимка: indoorskydivingsource.com

Кой може да лети?

Няма значение дали имаме какъвто и да е опит с летенето, за да опитаме това с уингсют на закрито. Всеки, който влиза в тунела, прави първите си опити, осигурен със специална система за сигурност, която не позволява евентуално удряне в стените и тавана на съоръжението. След определено време и по преценка на инструкторите, обезопасителната система може да бъде свалена и така летящият ще разчита само на собствените си умения за запазване на баланс и по-продължително стоене над въздушната струя.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.