Вим Хоф – “Леденият човек”

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Вим Хоф е от хората, които доказват, че човешкото тяло може да се адаптира към екстремни ситуации и да издържи много повече от това, на което си мислим, че е способно. Показателни за това са всички 26 световни рекорда, които са негово дело.

Вим Хоф
Photograph: Enahm Hof/source: mpora.com

Сред забележителните постижения на 59-годишния холандец са, че успява да издържи 1 час и 53 минути, потопен в лед. Освен това Уим достига до 6700 м под Еверест само по къси гащи и обувки. Той обаче не продължава нагоре, заради проблеми в ходилото. Сред екстремните му постижения е изкачването и на Килиманджаро, когато отново е облечен само с къси гащи. И не на последно място, Уим завършва маратон в пустиня в Намибия без вода.

Именно тези постижения му носят прозвището “Леденият човек”.

Уим Хоф
Снимка: Redbull.com

Как успява да постигне невъзможното?

Всичко започва през 1995 г., когато след смъртта на жена си, която се самоубива, Хоф използва различни дихателни техники и медитация, за да се справи с пост травматичния стрес и депресията. След като благодарение на тях, реализира редица рекорди и постижения, той ги използва в научни изследвания, за да докаже, че всеки човек, прилагайки ги, може да се справи с чувството на тревожност.

Съчетанието на дишане, медитация и излагане на тялото към ниски температури днес са известни като “Методът на Вим Хоф”. Той е базиран на тибетското лечение, известно под наименованието “Тумо”.

Вим Хоф
Photo source: mpora.com

Поставените през годините 26 рекорда привличат вниманието не само на широката общественост, но и на още повече учени, които считат, че Вим Хоф реализира това, което е психологически невъзможно да се постигне.

Едно от интересните проучвания през годините е било приложено върху 24 души. Всички те са били инжектирани с бактерия, която причинява главоболие и треска. Половината от тях са тренирали по метода на Вим Хоф, а другата половина – не. Резултатите са показали, че организмът на хората, които са прилагали практиките на Хоф, не е проявил симптомите, докато при останалите участници те са се появили.

Още интересни подробности за практиките на Вим Хоф можете да видите във видеото по-долу, както и в документален филм, който ще намерите ТУК.

The Daredevil Who Hiked Mount Everest in Shorts

Meet the man who hiked Everest in shorts.Watch the full doc here: http://bit.ly/2BFyIY4

Публикувахте от VICE в Понеделник, 25 декември 2017 г.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.