360° уикенд прогноза: 06-07 януари

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза 6-7 януари

В събота сутринта ще бъде облачно в Западна България, на места с мъгли и с разкъсана, но висока облачност над източната част. Минималните температури ще са около -5 градуса, а максималните до 11-13 градуса, на места до 15 градуса, а в неделя с още 1 до 3 градуса по-топло. Валежи в събота не се очакват и вятърът при земята ще е слаб и променлив от юг-югоизток със сила 1-4 м/с. В планините времето ще е подходящо за спорт, като само над Юападна Стара планина и над Осогово ще има облаци, закриващи билата и върховете. Вятърът обаче ще е силен от юг-югозапад със сила 9-13 м/с и температурите ще са положителни дори и по високите части на планините с активно снеготопене. Следобед на вр. Мусала се очакват положителни температури и силен югозападен вятър.

В неделя сутринта също се очакват мъгли около Дунава, Южното Черноморие и на места в Западна България. Остава топло и с активно снеготопене в планините и със силен югозападен вятър със сила 8-11 м/с на откритите била и върхове. След обяд ще е слънчево над цялата страна и с разкъсана ниска слоеста облачност над Югоизточна България.

Следващата седмица ще остане топло и без валежи до сряда. В сряда ще има валежи в началото от дъжд, но в четвъртък ще застудява и над 1000-1400м нмв ще вали сняг. Още валежи се очаква и в следващият петък срещу събота 12-13 януари до 15 януари.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.