Мистериозният случай на Евърет Рус

0
 

Сподели

Shares

Приключенията и писането вървят ръка за ръка. Това ни го доказват много хора, които чрез словото предават вдъхновението си, което са почерпили от различни преживявания. Точно такъв е бил и Евърет Рус. Писател и приключенец. За мнозина той е известен със самостоятелните си изследвания в района на Сиера Невада, калифорнийския бряг и пустините на югоизточна Америка. Отдадеността му към природата го кара да напусне дома, още когато е на 16 и да започне своите изследвания по земите на американския югоизток. Писането му помага да вдъхне нов живот на всичките си преживявания.

През 1934 г., когато е на 20, Евърет се отправя към пустините на Юта. Той започва пътуването си с две магарета, които е натоварил с багажа си. Това приключение е преломният момент в живота му, който поставя една от най-големите мистерии. Евърет никога не се завръща, а смъртта му продължава да бъде загадка за тези, които разследват случая и до днес.

Евърет Рус
Снимка: hcn.org

Има различни хипотези за това какво се е случило с младия приключенец. Някои хора мислят, че той е паднал от скала и след това се е удавил. Други подозират, че може би е бил убит от местни хора, които са искали да му вземат магаретата.

Години по-късно в региона са намерени кости и зъби, които разследващите считат, че съответстват с тези на Евърет Рус. След това обаче хипотезите тръгват в друга насока. Събитията имат нов ход и твърденията сочат, че останките са на местен човек. Това означава, че смъртта на 20-годишния приключенец остава неразгадана мистерия.

Вижте повече: Изчезнала ли е наистина Амелия Еърхарт?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.