360° уикенд прогноза: 30-31 декември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза:30-31 декември

В събота ще е студено със западен-северозападен вятър със сила 4-7 м/с. Облачността от северозапад ще се разкъсва до слънчево. В планините ще е със значителна и разкъсана облачност, студено и с умерен вятър от запад-северозапад (7-12 м/с). Валежите от предишния ден ще спират, като слаби превалявания от дъжд ще има само в крайните югоизточни части на страната. Следобед вятърът ще отслабва и облачността ще е незначителна в по-голямата част на страната.

В неделя в планините ще се затопля и температурите ще са отрицателни над 1300-1500 м. Вятърът ще се усили отново от северозапад до 10-15 м/с над 1500 м и в планините ще е неподходящо за спорт. Главно в Стара планина и Северна България ще вали слаб сняг, но там и ветровете ще са най-силни, достигащи скорости при земята около 12-18 м/с. Следобед облачността ще се разкъсва и валежите ще спират, не се очаква съществена нова снежна покривка, но ще има силни навявания. Максималните температури в неделя ще са около 3-6 градуса при земята и около -1 на 1500 м.

През нощта на Нова година няма да има валежи и ще има незначителна облачност, главно около планините. Вятърът ще остане силен от северозапад в Северна и Източна България. Температурите през празничната нощ ще са около и над нулата, като отрицателни ще са на 1-ви сутринта в Западна България.

През първия ден на новата година ще бъде слънчево и вятърът от запад ще е слаб, като ще е подходящо за спорт в планините, но се очаква да е доста топло – над 1500 м температурите ще достигат до плюс 3-5 градуса, а положителни ще са чак до 2300-2600 м. Ще бъде без валежи целия ден и само в Източна България около обяд, за кратко, ще се заоблачи с високи облаци.

Валежи от сняг през следващата седмица не се очакват.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.