Най-трудните спортове: Плуване в открити води

0
 

Сподели

Shares

Едва ли ще се изненадате, че плуването (и то в открити води) попада сред един от най-трудните спортове. Той не само поставя тялото на границите на възможностите му, а освен това е и огромно предизвикателство за психиката на тези, които го практикуват. Професионалисти дори считат, че съотношението между физическото и психическото натоварване е 20% към 80%. Точно затова, за да станеш добър, се изискват не само тежките физически натоварвания, а и бистър и пречистен ум.

Плуване в открити води
Снимка: actionhub.com
Тренировките

Както може би се досещате, плувците прекарват голяма част от времето си във водата. През седмицата те правят по-кратки тренировки, докато през уикендите плуват почти през целия ден. Така те работят както за физическата си подготовка, така и за психическата си издръжливост. Това, което е интересно в този спорт е, че плувците никога не знаят какво да очакват, тъй като водата винаги може да те изненада.  Много от тях, освен основния си спорт, практикуват и допълнителен като йога, например.

Плуване в открити води
Снимка: redbull.com
А какво поражда желанието на хората да се впускат в подобни предзивикателства?

Както и при много от другите спортове – желанието да провериш докъде се простират възможностите ти и на тялото, и на психиката ти за дълъг период от време.

Вижте повече: Най-трудните спортове: Ски бягане

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.