DIEL са на 25!

0
 

Сподели

Shares
Diel
Снимка: Diel Sport

Историята на българския ски бранд Диел Спорт е колкото интригуваща, толкова и поучителна. В нея липсва типичното мрънкане, черногледство и самосъжаление, но пък са отчетливи бавните, премерени крачки към успеха – на местно и международно ниво.

Диел вече имат история от 25 години активна дейност, но не смятат, че са постигнали най-доброто, на което са способни. Затова гледат към бъдещето с увереност и желание за повече.

В брой Зима 2017 на списание 360° съоснователят на компанията Лъчезар Главинов разказва в интервю повече за историята на марката, ските, Антарктида, сложното начало и още по-трудното израстване след това.

Diel Sport
Снимка: Diel Sport

Освен че са били и продължават да бъдат част от силно значими събития за България, от Диел не спират да развиват облеклата си като постоянно залагат в изработката им модерни и иновативни технологии. Доказателство за постоянния стремеж на марката да бъде конкурентна на световните лидери в сферата е ежегодното присъствие на най-големите изложения за зимен спорт като ИСПО, Мюнхен, където марката има забележимо участие и награда от журито.

Несъмнено важни моменти в четвъртвековната история на Диел са съпричастността към някои от най-ценните моменти в българската зимно-олимпийска история и присъствието на марката на Антарктида като официален доставчик на екипи за българските полярници от 2002 насам. Диел Спорт осигурява екипировка за Демонстрационния Национален Отбор на Българските Професионални Ски Учители и облича все повече професионални отбори, ски училища, планински спасителни служби и много ски и сноуборд клубове и ски училища в Босна и Херцеговина, България, Чехия, Германия, Италия, Словения, Холандия, Испания и др.

Diel Sport
Снимка: Diel Sport

След 25 години обаче, Диел гледат напред към още по-високи върхове и нови хоризонти. Новата колекция за сезон 2018/2019 е израз на стремежа към усъвъшенстване и амбицията Диел Спорт все повече да се разпознава като съвременен европейски спортен бранд.

Популяризирането на планината като естествена и достъпна среда за здравословен отпускащ и щастлив живот е истинска мисия за Диел Спорт през всичките тези години и най-вероятно ще остане и занапред. Диел Спорт органично, но и съвсем осъзнато привлича всички, обединени от страстта си към зимата, планината и ските.

Привлече много съмишленици, партньори и спортисти и на празненството по случай 25-тата си годишнина. Сред гостите бяха Евгения Раданова и Марк Жирардели – петкратният носител на световната купа по ски алпийски дисциплини. Именно с екипировка на Диел българската шорттрек шампионка се качи на почетната стълбичка по време на Олимпиадата в Торино през 2006, а екипът ѝ беше изложен по време на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.