Няколко съвета за скиори от Sport Depot: втора част

0
 

Сподели

Shares

За да бъдете уверени, докато карате ски, е нужна много практика. Ако вече сте придобили умения, които непрекъснато искате да надграждате, ето и още няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да ставате все по-добри. Разбира се, те няма как да заменят заниманието с квалифициран инструктор, но могат да ви накарат да се замислите какво трябва да направите по време на спускането ви, за да бъде то перфектно.

Контрол на скоростта

Колкото повече умения придобивате, толкова по-добре се чувствате върху пистата. Това означава и, че постепенно ще увеличавате скоростта. Един от най-важните аспекти е да съумявате да я контролирате и тя да бъде съобразена спрямо възможностите ви. По този начин ще намалите риска от непредвидени наранявания и контузии.

Завои с по-малък радиус

Един от най-ефективните начини да контролирате скоростта в права траектория е да правите завои с по-малък радиус. В момента, в който започнете да се спускате, ще видите, че все повече ще ускорявате. С ритмични и кратки завои, непрекъснатото триене на кантовете ще спомогне за контролиране на инерцията, дори когато сте се насочили право надолу по склона. Това, разбира се, е и една от най-трудните за усвояване техники, за които е нужна много практика. Колкото по-добре започнe да ви се получавa, ще разберете, че този тип завои са много по-различни от ралото, тъй като горната част на тялото ви ще продължи да е насочена напред, докато краката вършат основната работа.

Skiing
Когато започвате нов завой…

Не е нужно да правите скокчета в снега, въпреки че може да бъде полезно при ниска скорост в дълбок сняг. В повечето случаи обаче вероятността да се разбалансирате е по-голяма. Това, което трябва да направите, е да освободите кантовете и да насочите колентете си в посоката, в която трябва да завиете. За части от секундата ските ви ще се изправят, което ще направи смяната на посоката още по-лесна.

Оставете на ските да вършат работата вместо вас

С практиката това става много по-лесно, а удоволствието от карането – още по-голямо. Всичко се крие в това да използвате правилно тежестта си и гравитацията. В допълнение на това, прилaгайте и научените техники на завиване, като използвате коленете си. По този начин ще видите, че ските сами ще свършат останалата работа.

Практика, практика и пак… практика

За пореден път ви напомняме и, че теоретично е лесно да изброим някои от важните аспекти, които ще ви помогнат да придобиете по-добри умения върху ските. В основата на всичко обаче лежи практиката, без която няма как да се постигнат резултати. Затова смело излизайте на пистата при всяка възможност и се опитвайте да прилагате нещата, които сте научили досега.

А за да превърнете карането си в още по-незабравимо изживяване, ето и някои от моделите ски, които, в съчетание с обувките, ще ви помогнат да подобрявате уменията си на пистата с всяко излизане на нея.

ELAN Ски INSOMNIA PS ELW11.0

 

ELAN Ски INSOMNIA PS ELW11.0

Този модел дамски ски са подходящи за напреднали скиори. Изградени са от няколко технологии, които гарантират отлично представяне по снежните склонове. Amphibio 4D е първата 4D технология, която съчетава балансирани външни зони за по-лесно завиване и изпъкналост от вътрешните страни за по-добро закантване. Предната част е изпъкнала, което прави влизането в завоите по-прецизно. А вдлъбнатата опашка ви гарантира бърз изход.

Amphibio е профил, който комбинира rocker и camber профил в едни ски. Друга технология е RST Sidewall, която осигурява сила, контрол и стабилност. Освен това, тя оптимизира пренасянето на енергия от скиора към ските, като предоставя оптимален контрол върху ските, от върха до опашката.

Добрият контрол върху ските, независимо от условията, се осигурява и от Dual TI/TI2 – конструкция от дървена сърцевина и два слоя титан. А Trulite Woodcore разпределя енергията към краищата на ските и осигурява сила и гъвкавост при различните условия на наклона. Освен това, тя е лека и съобразена с женското тяло.

NORDICA Ски GT 75 EVO + N ADV P.R.EVO

 

NORDICA Ски GT 75 EVO + N ADV P.R.EVO

Ако непрекъснато се стремите към напредък, докато карате, този модел ски е идеален за вас. Той е създаден за тези от вас, които все още са начинаещи или средно напреднали. Предимството на GT 75 е, че са разработени за категорията All Mountain и са с 25% по-леки от останалите ски от семейството на EVO. Конструкцията Energy Frame Ca Wood ще ви осигурява стабилност и равновесие, дори и на завоите.

FISCHER Ски PROGRESSOR F17 TWIN-SET

 

FISCHER Ски PROGRESSOR F17 TWIN-SET

Моделът F17 е разработен за скиори със средно ниво на каране. Технологиите, от които са изградени ските, ще ви помогнат да се чувствате още по-уверени, докато се спускате по снежните писти. Sidewall ви гарантира разпределяне на енергията, стабилност и контрол, както и устойчивост на усукване. Също така подобрява функционирането на ските. Тази технология осигурява и постоянен натиск по цялата дължина на ските.

Маневреността и ефективността ви на изпълнение ще се подобрят, благодарение на Air Carbon – лек и високотехнологичен здрав материал. Системата Dual Radius дава възможност за по-бързо влизане в завоя и отлично изпълнение както при дълги, така и при къси завои. А Razorshape е специална форма с остри ръбове, която осигурява по-ниско тегло, а освен това предлага и допълнителна скорост на скиора, тъй като има по-малък контакт със снежната повърхност.

Тези модели, както и много други можете да намерите в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.