Когато на пистата е скучно, фрийрайд със ZAG

0
 

Сподели

Shares
ZAG
Снимка: ZAG/mattvivo

Вече сме ви разказвали за ZAG – ските от Шамони, които са създадени, за да удовлетворяват търсенията на фрийрайд, туринг и беккънтри скиори. Повече за някои от най-добрите модели, изработени за любителите на фрийтуринга има в статията тук, а в следващите редови ви предлагаме няколко модела за фрийрайд, които могат да бъдат намерени във Free to Explore.

ZAG

Че ските Slap XL от ZAG са създадени за извънпистови забавления, става ясно още от надписа, който откриваме върху тях: Piste skiing sucks – Пистовото каране не струва. Естествено, не само заради това са чудесен избор за любителите на фрийрайда – Slap XL имат ширина в талията, варираща от 116 до 125 мм в зависимост от височината на ската (размери: 178, 186, 193 см). Добрата плаваемост върху снега се осигурява благодарение на двойния рокър профил, а ниското тегло е само още едно допълнение за почитателите на дългите дни в пудрата.

ZAG

S-104 се представят много добре както в дълбок сняг, така и твърд и смесен, което ги прави супер избор за любителите на беккънтри ските. Както подсказва името им, ските имат талия 104 мм (за 182 и 188 см височина и 103 мм за по-късите ски с височина 170 и 176 см), а профилът е комбинация от лек кембър с рокър в носа и опашката, което осигурява плаваемост и маневреност извън пистата.

ZAG

Slap Team, пък са ски, с които току-що навлизащите във фрийрайда и хлапетата, увлечени от спорта, могат да се възползват от технологиите на ZAG. Профилът на ската отново е лек кембър в комбинация с дълъг и прогресивен рокър. Ските се отличават с малък радиус (между 12 и 16 м в зависимост от височината, която варира от 137 до 165 см) и ниско тегло (1.3 кг за 157 см).

Във Free to Explore откриваме още много предложения за снежните дни както различни модели ски, така и туринг автомати на френската марка PLUM и аксесоари.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.