Седмица на свободния дух 2011

0


Дата на събитието: 28.02.2011

Сподели

Shares

И тази година ще се проведе „Седмицата на свободния дух“. Тя ще се случи в дните между 28.02 и 06.03.2011г. на едно красиво място високо над сивите и прашни градски улици среща ще си дадат хората, за които зимата е любим сезон за практикуване на свободни спортове. Този път събитие ще Ви отведе на едно ново за част от Вас място – над Благоевград в местността Бодрост и ски център Картала.

Седмица на свободния дух (Free spirit week) 2011

Идеята е вече традиционна – различни свободни спортове със свързващо звено „сняг“ и в повечето случаи и „ски“ (но се приемат и други плъзгащи се). Задвижването на ските е предимно по естестен път по наклоните, но ако някой владее и други способи (яки крака, мощни крила и т.н.) е добре дошъл. Разбира се, не може да има млади хора, спорт и планина и без веселба. Освен традиционните вечерни забави тази година добавяме и елемента на „дизайна“ и както вече сигурно сте видяли вече тече конкурс за най-як дизайн на тениска с мото „free spirit week 2011“.

А за да е ясно какво горе-долу можете да очаквате от „спортна“ гледна точка, ето няколко думи за основните събития:

Фото-разказ – отбор от двама скиори (единият явно трябва и да снима) ще предстасвят последната вечер от Седмицата случилото се до момента както са го почувствали и преживяли. На голям екран публиката ще вижда снимките и ще слуша разказа на участниците.

Chinese Downhill – масово спускане по предварително очертано трасе. Състезателите стартират с бягане до ските си. Печели първият пристигнал на финала. Моля никой да не ползва линейката за по-лесен път към вкъщи.

Freestyle състезание – Ще бъде изграден голяяям скок. А може и някой не-толкова голям. В един ден ще се проведат квалификации и финал. Съдийска комисия ще оценява участниците. Тук ще ви чакаме да покажете какво можете и дали тренировките по батут са помогнали на някой. За нивото е излишно да говорим, все пак сме доказали, че фриистайлърите в България има какво да покажат…

Мини състезание по свободни ски (Freeride) – В непосредствена близост до лифта, с добра видимост от различни ъгли, има склон подходящ за провеждането на freeride събитие в ограничен формат. То ще бъде заснето с професионална техника и ще бъде монтирано. Записът ще бъде представен за оценяване на следващата вечер. Това състезание си има специално заглавие: „Мамо дават ме по телевизора!”.

Мad Goat Tour – В близост да курорта има възможност за провеждане на приятни разходки с панти. Целта на това събитие е да се въведат хората в зоната по-далеч от лифта и да се даде възможност всеки сам да се убеди, че ските са измислени преди лифтовете. Разбира се, това е и отличен шанс да се обогатят опита и знанията си за избор на маршрут за изкачване/спускане и направа на снежен профил.

Ако всичко прочетено до тук буди у вас голям интерес, то побързайте да си запазите места. Повече информация относно настаняване, ски карти и всякакви други въпросителни, може да намерите директно в сайта на БАССЕС

А ето и едно доста напомпано видео от това събитие преди 5 години:


Free Spirit Week 2006 Trailer

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.