Няколко съвета за скиори от Sport Depot: първа част

0
 

Сподели

Shares

Чувствате ли се по-уверени с всяко следващо излизане на пистата? Ако вече имате известен опит зад гърба си и техниките за каране на ски започват да ви стават по-лесни, ето и още няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да ставате все по-добри. Разбира се, те няма как да заменят заниманието с квалифициран инструктор, но могат да ви накарат да се замислите какво трябва да направите по време на спускането ви, за да бъде то перфектно.

Pole Plant (или използване на щеките за по-добър завой)

Колкото повече напредвате, толкова повече ще осъзнавате, че щеките играят много важна роля в процеса на каране. Навярно неведнъж са ви казвали, че ще можете да завивате по-лесно, когато забивате щеката пред себе си. При нов завой, използването й ще помогне на горната част на тялото да заеме правилна позиция надолу по склона, а след това и долната ще я последва. А всички знаем, че стойката е един от най-важните аспекти, докато караме. Когато практикувате Pole Plant, трябва да използвате китката си, а не цялата си ръка. Освен това, за да е ефективна техниката, трябва да я практикувате редовно и да си изградите ритъм. С поддържането му, ще усетите, че правите по-плавни движения, а стилът ви на каране ще става все по-добър.

Pole plant
Снимка: www.snowskool.com
Правете завои с краката си…

А не с горната част на тялото си. В противен случай много лесно можете да се разбалансирате и ще ви е трудно да се задържите върху ските. Не се притеснявайте, ако ви отнеме повече време да го усвоите. Това е движение, което не прилагаме във всекидневието си, затова изисква повече практика. За целта можете да правите и сухи тренировки. Пробвайте да седнете на ръба на стол и не мърдайте. Така краката ви ще са свити пред вас. Задачата ви е да започнете да ги накланяте и вляво, и вдясно. Ако го правите правилно, раменете и ханшът ви ще продължат да са насочени напред, докато коленете и ходилата ви ще бъдат в друга посока. Това е известно още като разделение на горната и долната част на тялото.

Бъдете подвижни

Добрите скиори са динамични и постоянно се движат, за да могат да поддържат добър баланс. Ефективен начин да практикувате тези аспекти е като карате по неравни терени или чрез скокове, след които да се опитате да се приземите успешно.

Практика, практика и пак… практика

Теоретично е лесно да изброим някои от важните аспекти, които ще ви помогнат да придобиете по-добри умения върху ските. В основата на всичко обаче лежи практиката, без която няма как да се постигнат резултати. Затова смело излизайте на пистата при всяка възможност и се опитвайте да прилагате нещата, които сте научили досега.

А за да превърнете карането си в още по-незабравимо изживяване, ето и някои от най-подходящите обувки, с които ще ставате все по-добри.

Tecnica
TECNICA Ски обувки TEN.2 100

Този модел мъжки обувки е подходящ за тези, които вече имат умения върху пистата. Те са създадени специално за скиори с по-широки стъпала. Обвивката им е анатомична, а формата държи крака сигурно. Системата Quick instep Max ви позволява да обувате и събувате обувката лесно.

Fischer
FISCHER Ски обувки RC PRO 100

Fischer RC Pro 100 са пистови обувки, които са изградени от няколко системи, които ги правят едни от най-подходящите за напреднали скиори. Конструкцията Power Chassis е изградена както от твърди, така и от меки компоненти. Твърдите осигуряват оптимален трансфер на енергия и устойчивост на усукване. А меките ви позволяват лесно да обувате и събувате обувките. Power Lock е система за регулиране на дължината на заключващия механизъм. Тя се използва лесно, дори и при ниски температури. Системата на подметка Grip Walk осигурява по-добро сцепление и по-сигурно ходене върху заледени повърхности. А Active Fit Zones е технология на вътрешната обувка, която се състои от power zone – анатомична рамка, flex zone – еластични преходни точки между твърдите и меките зони и comfort zone – омекотяващ материал, който осигурява по-голям комфорт при ниски температури.

Nordica
NORDICA Ски обувки STRIDER 130 PRO DYN

Тези обувки носят ново ниво на спускане в категорията туризъм. Имат нов механизъм за пешеходен и ски режим. Подплатата Primaloft поддържа краката топли и сухи, а Michelin подметката осигурява максимално сцепление и издръжливост. Обувките ви гарантират свобода и ефективност, на които можете да разчитате във всеки един момент.

Тези модели, както и много други можете да намерите в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.