Радо, Сани, Теди и Световната купа до момента

0
 

Сподели

Shares

Първите си стартове от сноуборд тура на FIS за Световната купа направиха Радо Янков и Теди Пенчева, докато Сани Жекова продължи с втори старт. Радо и Теди се намират в италианския курорт Кареза, където днес се проведе стартът за Световната купа в дисциплината паралелен гигантски слалом, а Сани взе участие във второто състезание в бордъркрос дисциплината във Вал Торенс във Франция.

Сани Жекова направи чудесно каране във Франция – завърши трета в полуфинала и спечели малкия финал, което ѝ осигури петото място в крайното класиране от състезанието. Следващото състезание, което предстои пред нея, е на 16-и декември в Монтафон, Австрия.

Радо Янков също отбеляза добро представяне и записа шеста позиция в първия старт за Световната купа. Сноубордистът отпадна след грешка на четвъртфиналите, по време на които се изправи срещу Олимпийския шампион от Сочи – Вик Уайлд, който в крайна сметка завърши четвърти в крайното класиране.

В Кареза Радо имаше още един повод да се усмихне. В италианския курорт са кръстили лифтова кабинка на негово име, която отбелязва и победата му на същото място през 2015 година.

В първото си състезание за Световната купа Теди Пенчева остана на 44 позиция, но утре предстои нов старт пред бордистката, за който стискаме палци.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.