Радо, Сани, Теди и Световната купа до момента

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Първите си стартове от сноуборд тура на FIS за Световната купа направиха Радо Янков и Теди Пенчева, докато Сани Жекова продължи с втори старт. Радо и Теди се намират в италианския курорт Кареза, където днес се проведе стартът за Световната купа в дисциплината паралелен гигантски слалом, а Сани взе участие във второто състезание в бордъркрос дисциплината във Вал Торенс във Франция.

Сани Жекова направи чудесно каране във Франция – завърши трета в полуфинала и спечели малкия финал, което ѝ осигури петото място в крайното класиране от състезанието. Следващото състезание, което предстои пред нея, е на 16-и декември в Монтафон, Австрия.

Радо Янков също отбеляза добро представяне и записа шеста позиция в първия старт за Световната купа. Сноубордистът отпадна след грешка на четвъртфиналите, по време на които се изправи срещу Олимпийския шампион от Сочи – Вик Уайлд, който в крайна сметка завърши четвърти в крайното класиране.

В Кареза Радо имаше още един повод да се усмихне. В италианския курорт са кръстили лифтова кабинка на негово име, която отбелязва и победата му на същото място през 2015 година.

В първото си състезание за Световната купа Теди Пенчева остана на 44 позиция, но утре предстои нов старт пред бордистката, за който стискаме палци.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.