Най-трудните спортове: Ски бягане

0
 

Сподели

Shares

Някога замисляли ли сте се кои са най-трудните спортове? Със сигурност няма физическа дейност, която да е лесна. Определено обаче има някои, които предизвикват границите на възможностите ни малко повече от други. Точно затова в поредица от статии ще ви разкажем кои са тези спортове и какво усилие ни коства да станем добри.

Нека си представим, че сме високо в планината. Всичко около нас е в бяла премяна, а ние сме върху ските. Вече сме готови да тръгнем и да се запознаем с един от най-трудните спортове – ски бягането.

Ски бягане
Снимка: devilsthumbranch.com

Привидно може да не е толкова вълнуващо, колкото алпийските дисциплини, но оказва се, този тип каране изисква много повече усилия и е една от най-добрите тренировки за цялото ни тяло. Сами ще разберем това, когато пред нас се появи първото възвишение, което трябва да преодолеем. Тогава ще натоварим равномерно и ръцете, и краката си, за да можем да се избутаме напред. Точно затова този спорт развива силата във всички части на тялото и експертите смятат, че ако искаме да сме в добра форма, ски бягането е един от най-добрите начини да я постигнем. Доказателство за това са и проучвания, които сочат, че ако сме един час на пистата, ще изгорим 952 калории.

Ски бягане
Снимка: evofitness.ch
Колко време ни трябва да станем добри?

Технически погледнато, ако се научим да практикуваме ски бягане, за да поддържаме добра форма, ще ни отнеме по-малко време от алпийските дисциплини. Но ако искаме да станем конкурентоспособни, ще трябва да сме много отдадени и да тренираме часове наред. Професионалните атлети тренират непрекъснато. Дори когато няма сняг, те заместват ските с ролкови кънки, с които се постига подобен ефект. Освен това те практикуват и други спортове, като бягане в планината по стръмни склонове, например.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.