Момичетата в Афганистан също се катерят

0
 

Сподели

Shares

Едва ли някой от вас ще свърже Афганистан с екстремните спортове. Навярно малко хора знаят, че всъщност почти 75% от държавата са покрити с планини. Това прави средата благоприятна за практикуване както на скално катерене, така и на други дейности на открито.

Катерене в Афганистан
Снимка: GrindTV.com

Със сигурност за много от хората там тези дейности са непознати. Това важи с пълна сила за голяма част от жените, чийто живот е подложен на сериозни ограничения. Всяко правило обаче си има изключение. Това го разбираме от историята на някои местни момичета, които имат възможността да се сблъскат с една различна за тях вселена – катеренето. Това се случва благодарение на американска организация, която ги въвежда в непознатите за тях спортове. Основната й цел е да ги накара да усетят чувството на свобода – нещо, което мнозина не знаят какво е в тежките за държавата времена.

Катерене в Афганистан
Снимка: outdoorresearch.com

Самите момичета разказват, че преоткриват тази свободата и осъзнават важността на спорта. Това ги кара да се чувстват щастливи, че имат възможност да се сблъскат с нещо подобно.

Как афганистанските момичета се катерят и какво още разказват за този спорт, вижте в следващото видео:

Вижте повече: Ще победи ли катеренето депресията?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.