Йелоустоун – най-старият национален парк в света

0
 

Сподели

Shares

Йелоустоун е създаден през 1872 г. и още оттогава привлича интереса на хората, които търсят приключения и искат да бъдат активни сред природата.

Йелоустоун
Снимка: http://monovisions.com

Планински масиви, езера, реки, гори са част от екосистемата на парка. Има и много гейзери и горещи извори.

Йелоустоун
Снимка: http://monovisions.com

Още преди 11 хил. години индианците откриват този район и ходят там да ловуват и ловят риба. В началото на 19 в., през 1805 г. започват и първите изследвания на територията на Йелоустоун. Все повече се говори за гейзерите и други природни забележителности в парка. Тъй като обаче няма никакви доказателства за това, хората не вярват на това, което чуват.

Провъзгласяването на Йелоустоун за защитена територия

Съмненията провокират все повече експедиции да ходят в този регион и да го изследват. Участниците в тях защитават твърденията на своите предшественици. Хората обаче продължават да бъдат скептични. През 1871 г. се провежда една от най-мащабните експедиции в региона, която е била спонсорирана и от правителството. Този път налице са доклад и снимкови материали, което довежда до момента, когато президентът Юлисис Грант подписва закон, с който провъзгласява Йелоустоун за национален парк. Така той се превръща в първата защитена природна територия в света, която става все по-интересен обект за хората, които обичат да прекарват времето си на открито.

Йелоустоун
Снимка: http://monovisions.com

Вижте повече: Защо имаме нужда от приключения в живота си?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.