Дуранкулак – Резово с уиндсърф през 2018

1
 

Сподели

Shares
Акаша сърф
Илияна Стоилова и Йоан Колев/Снимка: личен архив Илияна и Йоан

Вече сме ви запознавали с Илияна и Йоан, с които сърфът е магия. Те са движещата сила зад едно от най-любимите ни сърф училища – Akasha, където можем не просто да развием уменията си по уинд-, кайтсърф и SUP, а да се потопим изцяло в емоциите на спортовете, които ни доближават истински до природата.

През следващата година Илияна и Йоан ще се оправят на едно ново приключение – Wind2Win. Двамата ще грабнат уиндсърфовете през есента на 2018, за да изминат цялото протежение на българската черноморска ивица – нещо, което никой не е правил до този момент.

Wind2Win

Цялото разстояние, което предстои да бъде изминато по вода и само със задвижващата сила на вятъра, е около 300 км по крива линия. Дали двамата сърфисти ще се движат от север на юг, или от юг на север зависи от условията, тъй като необходимата прогноза включва вятър със сила 8-10 м/с и посока север-североизток или юг-югозапад и средна скорост на уиндсърфа – 35 км/ч.

Целта на Илияна и Йоан е да изминат разстоянието възможно най-бързо, но освен това с начинанието си те искат да обърнат внимание и върху някои от проблемите, свързани с Черно море, например екологичните предизвикателства през опазването на чистотата му като пластмасовите отпадъци. Освен това обаче, чрез предизвикателството сърфистите искат да популяризират възможностите за практикуване на водни спортове у нас и да обърнат внимание изключително ценния факт, че страната ни има излаз на море.

Повече за предизвикателството Wind2Win можете да научите от сайта wind2win.com, а във видеото по-долу Илияна и Йоан разказват повече за това, което предстои.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.