GoLive: фабрика за приключения

0
 

Сподели

Shares
GoLive
Снимка: GoLive

Че приключенията са навсякъде около нас е факт, за който не смятаме, че е нужно да ви напомняме. Често обаче, в ежедневието си забравяме да следваме интересите си. Тогава се появяват GoLive, чиято цел е освен да ни предложат възможност за приключение, да ни напомнят, че можем да живеем съзнателно и да се почувстваме живи и пълноценни поне за няколко дни.

Какво е Golive?

GoLive е платформа, създадена от Евлоги Бирбочуков, с помощта на която можем да се включим в пътувания и приключения до различни дестинации по света. Ски/сноуборд, сърф, гмуркане, планински туризъм са основните четири дейности, в който GoLive се фокусира, а дестинациите със сигурност са едни от най-добрите за практикуване на всеки конкретен спорт.

Идеята за платформата се ражда като продължение на стремежа на Евлоги да се занимава с нещо, което не просто да носи доходи, но и да го удовлетворява, като в същото време му позволява да практикува любимите си активности.

„Общо взето, нещата се случиха покрай моите хобита, които са много пряко свързани с аутдор активностите. Беше ми много интересно да пробвам различни неща, появяваха се все нови дейности, които ми се искаше да практикувам, но за съжаление времето на всеки съвременен човек, особено работещ в корпоративния свят, е много ограничено. Да ходиш да практикуваш всички тези неща в двайсетте дни отпуска, които имаш, е много трудно, така че реших, че трябва да направя нещо самостоятелно като бизнес.“

Какво по-естествено, когато обичаш ските, сърфа, дайвинга и планините, от това да се опиташ да предадеш емоциите от любимите ти практики на останалите?

GoLive
Снимка: GoLive

Най-хубавото на GoLive е, че по-голямата част от предлаганите приключения и дестинации са лично тествани от Евлоги. Може би звучи егоистично, че всичко се върти около неговите интересни, но всъщност това е най-големият плюс на платформата: „Идеята е да предлагам неща, които създавам за себе си. Така мога да предложа на другите хора изпитани активности, такива, каквито сам бих изпробвал, и на които бих се насладил. Аз знам какво ще се хареса на хората, които искат да практикуват дадена активност, защото самият съм я пробвал.“

Какво отличава GoLive от останалите?

„Основното е, че го правя лично, защото съм фен на този тип аутдор дейности. На първо място за мен е удовлетворението от това, което правя и чак на второ и трето място идва печалбата, която разбира се е важна, просто защото такъв е светът, в който живеем. Идеята за GoLive тръгва от моите лични интереси и това е причината да не чувствам проекта като работа, а като приятно занимание, което пък ме кара да влагам толкова много енергия във всичко.“

Как се случва всичко?

Чрез сайта на GoLive можем да изберем приключение в зависимост от активността, която желаем да практикуваме. Можем да резервираме мястото си директно от сайта, а предимство е, че можем да се възползваме от предложенията без значение дали пътуваме сами, или в група с приятели.

Веднъж след като пристигнем на мястото на приключението ще можем да разчитаме на човек, който има нужната компетенция, и/или лиценз, ако се изисква в зависимост от дейността, който ще ни ориентира какво, къде, как може да се прави. По наше желание могат да бъдат организирани и уроци с инструктор за определената дейност.

GoLive
Снимка: GoLive

За кого са предназначени тези приключения?

„Аз винаги съм мислил по-философски върху този въпрос и по-скоро върху това по какъв начин бих искал да повлияя на хората с това, което правя.

В днешно време повечето хора живеят така, че от 24 часа в денонощието оставят за себе си реално не повече от 2-3 часа, които много често прекарват пред телефоните, телевизорите и накрая се оформя 1 час, в който са свободни, което според мен значи, че хората не живеят съзнателно. Целта ми е чрез тези приключения да покажа на хората, че могат съзнателно да бъдат там, на конкретното място, да реагират, да мислят, да действат, да взимат решения. Приключенията те изкарват извън зоната на комфорт – да се научиш да караш сърф, да се научиш да караш сноуборд или каквото и да било, има нужда да седнеш, да помислиш, да реагираш, да си съзнателно в това, което правиш. Защото в 99% от времето ние сме като роботи – вършим нещо механично и несъзнателно. Така че идеята е това – да се повлияе на хората да се почувстват живи, да направят нещо съзнателно, дори и за краткото време, в което им трае почивката.“

GoLive
Снимка: GoLive

Какви са основните приключения за зимния сезон?

„Защото е зима, има по-сериозна концентрация върху по-снежните дейности, съответно ски и сноуборд, но съм се погрижил да има и за хора, които обиччат да ходят на топло. Конкретно – ски ваканции в Алпите – Италия, Франция и Австиря. Фокусът е Франция, най-вече заради цените, които те предлагат, но се старая да предложа и оферти за Италия и Австрия, за да може човек да има избор. Много хора се притесняват, че пътят до Франция е повече. Всъщност Франция предлага много и като възможности за ски, и като природа, като гледки, като нощен живот, но хората все още като че ли се чувстват по-комфортно в Италия или Австрия, защото тези държави са им по-познати. За по-топлите дестинации – Малдивите, където може да се практикува дайвинг, и за Бали, където е супер за сърф и приключенски туризъм, защото Бали предлага може би най-голямото разнообразие от неща, които можеш да правиш.

GoLive
Снимка: GoLive

Повече за всички приключения, които GoLive предлагат, можете да научите от сайта golive.bg, както и от Фейсбук страницата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.