Филмите в Международния фестивал за подводни филми 2011

1
 

Сподели

Shares

Прегърни ме

Прегърни ме

Geert Droppers е независим режисьор и ръководител на фондация „Protect The Sharks Foundation”. Акулите са един от най-важните хищници в океаните и все още има много неща, които не разбираме, или дори незнаем, за това очарователно животно. Този кратък документален филм показва едно от най-загадъчните явления в живота на акулите, и показва съвсем различно поведение в тях, което повечето хора не биха очаквали…

Екстремна дълбина

Екстремна дълбина

LOIC LEFERRME (28-ми август 1970 – 11 април 2007 г.) през 2002 г. поставя световен рекорд по cвободно гмуркане без дихателен апарат на 162 м. Първият му световен рекорд е 137 метра (1999 г.)
Филмът разказва за постигнатия от него рекорд на 171 м. в категория „no limits free-diving” на 30 октомври 2004. През юли 2007 г. е планирал да подобри рекорда на Патрик Мусимо от 209.6 м (2005г.), но за жалост загива по време на закрита тренировка.

Зенобия

Зенобия

EDWARD SNIJDERS – подводен оператор и режисьор, който за филмите „Зенобия” и „Прегърни ме” получава престижни награди в най-големите филмови фестивали: Сан Франциско, Антиб (Франция), Белград (Сърбия), Москва (Русия), Бирмингам (Англия), Дюселдорф (Германия), Васа (Финландия) и Сейшелските острови. Едуард е основател и директор на годишния Северноморския филмов фестивал за подводни филми в Холандия. На Фестивала ще видим и двата му известни филма: „Зенобия”- режисьор и като оператор във филма „Прегърни ме”

Океански Хроники

Океански хроники

Леандро Бланко е най-прочутият световноизвестен оператор в заснемането на подводни музикални клипове. През 2002 г., за първи път в историята на Световния фестивал за подводни филми, Антиб, съдиите го наградиха с почетна награда за трите си филма -„Океански хроники” „Засрами се“ и „С прилива“. През 2004 г. той е обявен за Водолаз на годината в САЩ в BTS (Beneath the Sea) в Ню Йорк. През 2007г. „Грийнпийс“ награди Леандро Бланко с „Oceans Award“ за филма „Една за всички“. Леандро е получил над 100 международни награди за своите документални филми, включително „VIDEO FILM MAKER OF THE YEAR” от BBC WILD LIFE MAGAZINE. На фестивала в София ще се прожектират „Океански хроники“, „Една за всички „, „Имало едно време” и „Делириум”.

Светът на коремоногите

Светът на коремоногите

Danny Van Belle през последните 12 години има 2800 гмуркания. Това са безброй часове в заснемане на видео и снимки. Той прави красиви гмуркания в Bunaken Национален парк и в прекрасния Lembe проток, където открива и заснема първи в света образите на голия охлюв „Hypselodoris Zebrina“. 2004 е успешна година с много победи в международни филмови фестивали. На Фестивала ще се прожектира неговият най-престижен филм „THE WORLD OF Gastropods”, с който е получил 17 световни признания. Филмът е документален и разказва за размножаването, приноса и живота на тези красиви организми чрез макро- и микрокадри по начин, по който никой не е успял да ги заснеме и досега.

Океански мъже

Океански мъже

ОКЕАНСКИ МЪЖЕ е завладяваща история за двама водолази Pipin Ferreras и Umberto Pelizzari и уникалната им връзка с морето. Тяхната цел е да се потопят толкова дълбоко, колкото никой преди и да притиснат собствените си физически ограничения до крайност. На големия екран ще видим двамата шампиони на спускания на най-интересните места в океаните.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Pipin Ferreras и Umberto Pelizzari водолази! интересно каква ли екипировкa ползват на тези дълбочини, сигурно някакви специални смеси от газове дишат ;D

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.