Как приключенията изместват ужаса от войната?

0
 

Сподели

Shares

Днес отново ще ви напомним за важността на приключенията в нашия живот. Колкото повече се въвличаме в такива преживявания, разбираме, че искаме те да не свършват. Напротив. Дори започваме да стремим към тях все повече и повече. Тогава осъзнаваме какво влияние всъщност имат не само върху настройката ни, а и към физическото ни благосъстояние.

Стейси Беър
Снимка: http://climbingzine.com

Вижте повече: Защо имаме нужда от приключения в живота си?

Как приключенията променят живота на Стейси Беър?

Стейси Беър не винаги е живял с приключения в мисълта си. Самият той едва ли е предполагал, че има сила, която може да го завладее по този начин. Американецът е ветеран от войната. Той прекарва много време на бойното поле в Ирак. Всичко, което вижда, коренно го променя и оставя белези в съзнанието му. След като се връща на родна земя, дори прибягва към употребата на наркотици.

Преломният момент идва, когато няколко негови приятели го канят навън с тях, с цел да отидат някъде и да се катерят.

Стейси Беър
Снимка: theclymb.com

Вижте повече: Как природата променя начина ни на мислене?

Оттогава Стейси Беър е неразделен с природата и приключенията. Това дори му носи наградата за „Приключенец на годината“ на National Geographic за 2014 г.

Стейси Беър
Снимка: theclymb.com

Американецът отново се връща в Ирак. Заедно с други свои приятели и ветерани от войната отиват по тези земи да карат ски и да се катерят. И въпреки че никой от тях все още не е заличил всички белези от преживяното, те считат, че чрез любимите си приключенски занимания  малко по малко могат да започнат да го правят. Дори правят кратък филм за тази експедиция, който можем да видим под заглавието: Приключение, не война.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.