Зима 2017

0
 

Сподели

Shares
Зима 2017
Фотография: Getty Images/Илюстрации: Стефан Чинов

Отвъд времето

Толкова бързо се изнизаха дните от миналогодишния зимен брой до настоящия, че все по-често започнахме да си задаваме въпроса Земята ли е започнала да се върти по-бързо, или ние пораснахме изведнъж. Така се увъртяхме във времевата въртележка, че почти щяхме да пропуснем факта, че този брой е точно двайсетият, пристигащ с поредността на сезоните, в голям формат и концентриращ 360-градусовият ни поглед в една посока. Бързото време донесе със себе си и други изненади. Ето, тази година се навършиха 50 години от първото българско изкачване на седемхилядник – Авицена, а по случайно или не стечение на обстоятелствата, точно в годината на годишнината Владимир Павлов направи първото българско спускане от седемхилядник със сноуборд. Разбира се, върхът е Авицена, а разказът за приключението – в страниците на Списанието.

В този брой няма да се опитаме да отговорим на въпросите за времето. Няма да разсъждаваме върху темата дали то би съществувало, ако нямаше кой да го измерва, дали се движи в кръг, или линейно, и дали има край. Ще отправим поглед към нещата, които остават колкото и бързо да се движи то, за колкото и кратки мигове да минаха всъщност последните 20, 25 или 50 години. Ще си позволим и да надзърнем напред, към това, което предстои в близките зимни месеци (като Олимпиадата в Южна Корея), което тепърва ще ни развълнува и тепърва ще има десетки години на разположение, за да остане. Ха, да не би току-що да се опитахме да излъжем времето? Да погледнем отвъд протежението му и да кажем какви емоции ще ни донесе случването му.

Акцентите в броя:

НЕ ПИТАЙ ЗА ЦЕНАТА НА МЕЧТАТА: Любомир Попйорданов за книгата „Людмил Янков: Върхове и хора“
ГЛЕН ПЛЕЙК: ДИВО СЪРЦЕ: Интервю с легендарния скиор
ЛЮБОМИР БОТУШАРОВ: Интервю с основателя на MTB-BG.com
ЩАСТЛИВИЯТ ЛЮКА, който обича скейта, рисуването и печатните медии еднакво силно
ОлимпиаДА: Какво да очакваме от игрите в Пьонгчан и коментар на тайния ни Ghost Writer
НАЙ-ХУБАВАТА ИЗНЕНАДА: Интервю с Теодора Пенчева
САНИ ЖЕКОВА: Дзен приказки и йога
ИСТИНСКИ XX: Разговор с Дойчин Дойчинов
СЪС СНОУБОРД ОТ 7134 МЕТРА: Владимир Павлов за първото българско спускане от 7-хилядник
BG ФРИЙРАЙД ОТБОР: Първият български ски и сноуборд фрийрайд отбор вече е факт
СНЕЖНА МЕДИТАЦИЯ: Фотографиите на Бобо Камилов
ХРАНЕНЕ: Николай Панайотов – Доктора за храната, пазарите и любимия BMX, Сандомакс за екстремната красота на скейта и лютите чушки, Емил Цолов – Робота за кошерите, пчелите и панацеята
ПОЛЕЗНО: Зимна диета
ЛИЦЕ НА БРОЯ: Виктор Варошкин – напред и нагоре
МОТО: С мотор през Хималаите
(Р)ЕВОЛЮЦИЯ НА ПЛАНИНСКАТА ЕКИПИРОВКА: От миналото до днес и приложенията на екипировката в града

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

360° е съдържа само български авторски материали, качествена фотография и творчески дизайн, 130 грама хартия, с цена на брой 6,95 лв.

Търсете го в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината, в спортните магазини, книжарници, големите търговскиовски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България. Ако сте пропуснали предишен брой, не се притеснявайте – свържете се с нас и ще го получите на преференциална цена. Или просто се абонирайте, толкова е лесно.

                                                       КУПИ ТУК

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Зима 2017

Разгледайте още актуални продукти в  онлайн магазина на списанието. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.