Природата на Канада: няколко интересни факта

0
 

Сподели

Shares

42 национални парка, 167 исторически забележителности, хиляди езера, най-чистата вода в света, най-дългата брегова линия в света. Накратко – това е природата на Канада. Мечтаете ли да посетите страната на кленовия лист? Сигурни сме, че тези факти, макар и малко на брой, ще ви мотивират да включите държавата към списъка си с пътешествия.

Канада
Снимка: mpora.com

Освен това, сега е още по-лесно да осъществите подобно пътуване. Причина за това е отпадането на туристическите визи за Канада в началото на този месец. Единственото, което ще ви е нужно, за да стъпите на територията на втората по големина страна в света, е онлайн одобрение. Информация за процедурата можете да намерите в правителствения сайт на Канада – Canada.ca

Ето и допълнение към гореизброените факти за необятната канадска шир, които ще ви убедят да се отправите натам:

Както разбрахте, Канада е богата на водни запаси. Повече от 50% от езерата в света са на територията на страната на кленовия лист. 563 от тях са с площ, по-голяма от 100 кв. км. Oсвен това те са и много красиви. Със сигурност има какво да видите!

Канада
Снимка: worldpropertyjournal.com

Към природните богатства на страната на кленовия лист прибавяме и скалните образувания. Проучвания сочат, че те са най-старите в света.

Канада
Снимка: socwall.com

Най-високият връх в Канада е Маунт Логан и е висок 5959 м.

Канада, Mount Logan
Снимка: Wikipedia

Както може би се досещате, във втората по големина страна в света можете да срещнете огромно разнообразие от растителен и животински свят.

Канада
Снимка: wheels.ca

Канада разполага с над 200 хил. км брегова линия – най-дългата в света. Това означава, че ако тръгнете от единия й край и вървите по 20 км на ден, ще ви отнеме около 33 години, за да стигнете до другия.

Канада
Снимка: tes.com

Пътешествието си из канадската шир можете да продължите в следващото видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.