Да си поговорим за явлението Супер Луна

И как да се разходим по нея

0
 

Сподели

Shares

И тъй като през последните дни навсякъде се говореше за явлението Супер Луна, ние също искаме да ви разкажем за нея и освен това да ви покажем как тя може да се обвърже по един красив начин с екстремните спортове.

Снимка: Wikipedia
Преди всичко, какво е Супер Луна?

Свързваме това явление с момента, в който Луната е най-близо до Земята. Тогава я виждаме по-голяма от обикновено, както беше и на 3-и декември. Тя се намираше на разстояние от 357 987 км от Земята. Това беше първата и последна видима с просто око Супер Луна за 2017 г., която беше със 7% по-голяма и 16% по-ярка от обикновено. Оказва се, че през годината е имало и други, които обаче са били невидими, поради факта, че съвпадат с новолуние.

Всъщност, най-голямата Луна, която сме наблюдавали от 1948 г. насам, беше на 14-и ноември през изминалата година. Това, което видяхме тогава, няма да се повтори преди 25-и ноември 2034 г. А най-близката Луна за века ще бъде на 6-и декември 2052 г.

Супер Луна
Снимка: Wikipedia
Наименованието?

Името на явлението не е астрономическо, както много хора биха предположили. То всъщност произлиза от модерната астрология.

Когато Супер Луната и екстремните спортове си взаимодействат…

Резултатът наистина е впечатляващ. Явлението представлява интерес за мнозина, които използват различни креативни подходи, за да увековечават това, което виждат. Доказателство за това е целият набор от снимков материал, който можем да открием в интернет пространството.

Един от тези хора е Крис Бъркард, чийто фотографски поглед изпраща Гарисън Роуланд на разходка по Супер Луната.

Супер Луна
Снимка: Крис Бъркард/redbull.com

Как се случва това? Гарисън е хайлайнър (хайлайн = слаклайн високо във въздуха), който не пропуска да се пораздвижи във въздуха и по време на явлението. Крис, от своя страна, запечатва момента. Двамата предварително планират в детайли това, което искат да се получи. В действителност резултатът смайва целия свят. A кадрите сами по себе си го доказват.

Супер Луна
Снимка: Крис Бъркард/redbull.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.