Искаш да видиш какво е времето?

0
 

Сподели

Shares

Windy е най-добрата съвременна метеорологична визуализация насочена към обикновени потребители, която чрез интерактивна карта показва вятъра и метеорологичната прогноза в помощ на кайт сърфисти, сърфисти, пилоти, моряци и всички останали, които се интересуват от такава информация.

www.windy.com
www.windy.com

Данните, които уеб сайтът ни дава са изключително богати. Основните подгрупи, за които можем да се информираме, са: летене, вода и ски.

Информацията, която можем да получим в подгрупа летене е следната: вятър, пориви на вятъра, дъжд и сняг, температура, конденз, облачност – ниска, средна и висока; връх на облака, база на облака, ниво на замръзване, видимост, влажност, индекс CAPE (конвективна налична потенциална енергия), налягане.

Подгрупа „вода“ включва следните данни: вятър, пориви на вятъра, дъжд и сняг, температура, облачност, индекс CAPE (конвективна налична потенциална енергия), вълнение, мъртво вълнение, период на мъртвото вълнение, мъртво вълнение 1, мъртво вълнение 2, мъртво вълнение 3, ветрови вълни, температура на морската вода, течения.

Информацията за ски включва: вятър, дъжд и сняг, температура, облачност, база на облака, дълбочина на снега, нов сняг, влажност.

Прогнозата се дава за следващите десет дни, като най-голяма точност има за първите 2 до 3 дни.

Полезна и интересна функционалност в сайта е възможността за сравняване на прогнозата между различни модели, като лесно можете да установите кой е най-работещия модел за конкретната локация.

Интерактивната карта предлага чудесна нагледна информация за предпочитани места, отчетен вятър и температури, разположение на летищата в целия свят. Отбелязани са най-известните местата за практикуване на парапланеризъм, уиндсърф и кайтсърф. Възможност за наблюдение на камери.

Потребителите могат да водят записки за отделни локации, които да са налични за всички ползватели на сайта. Освен това всички регистрирани могат да комуникират по между си чрез профилите, които са създали.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.