Маратонът, който се провежда, докато навън е -25

Или накратко казано - Антарктически леден маратон

0
 

Сподели

Shares

Замисляли ли сте се някога, че можете да участвате в маратони на всички седем континента? Дори и да ви звучи невероятно, оказва се, че има начин това да се случи. Състезанието, което прави мисията възможна, се провежда на Антарктида, в близост до Южния полюс. Антарктическият леден маратон е ежегодна надпревара, която привлича ентусиасти от целия свят. Те мерят сили при смразяващо ниски температури и загатват за това, че човешките възможности нямат граници.

Антарктически леден маратон
Снимка: icemarathon.com

Преди няколко дни завърши и тазгодишното издание на маратона. 55 бегачи показаха възможностите си при екстремно ниските -25 градуса. През цялото време те се бореха със себе си и атмосферните условия. В помощ им бяха предоставените от организаторите топли напитки и храна по трасето. Въпреки смразяващата температура, всички участници успяха да стигнат финалната линия.

Антарктически леден маратон
Снимка: worldsmarathons.com

Победител при мъжете стана датчанинът Франк Йохансен, който пробяга дистанцията за 3 часа и 37 минути. Американката Кели Маклей беше най-бърза сред жените. Тя успя да финишира за 4 часа и 56 минути.

Вече се приемат заявки за участие на следващото издание през 2018 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.