Как ни влияят зимата и снегът?

0
 

Сподели

Shares

Обичате ли зимата? Знаем, че мрачното време и студът влияят отрицателно на много хора. Въпреки това обаче, и те, и снегът имат много положителни аспекти. И ако никога не сте се замисляли какви са те, ето и някои от тях, които може би ще ви накарат да заобичате повече белия сезон.

Как ни влияят зимата и снегът?
Image: Tayra Lucero/ LittleThings
Снегът е прилив енергия

Случвало ли ви се е като видите, че навън вали, да искате да излезете и да си направите снежен човек? Да потичате в снега, да се целите със снежни топки или просто да отидете да покарате ски или сноуборд? Снегът действа точно по този начин. Той е източник на енергия, която ви кара да искате да бъдете активни. А ако я изразходвате чрез някоя от тези дейности, ще се равни на нормалната ви тренировка на закрито.

Как ни влияят зимата и снегът?
http://austinally.wikia.com
Студеното време засилва метаболизма

Студеното време не е най-лошото нещо на света. Да, със сигурност не е в зоната ни на комфорт да стоим твърде дълго на открито и почти да не чувстваме крайниците си. Това ни кара да си мислим, че веднага ще се разболеем. Проучвания сочат обаче, че когато ни е студено, самото треперене може да засили метаболизма ни до 5 пъти повече от нормалното.

Студеното време облекчава болката

Когато става въпрос за остра болка, зимата може да ни помогне. Самият студ стеснява кръвоносните съдове, което от своя страна забавя циркулацията на тялото и намалява подуването и болката.

Как ни влияят зимата и снегът?
Снимка: freegreatpicture.com
Снежна зима = уют

И да, няма как да сме постоянно активни, дори и да го искаме. Със сигурност сте запознати със свойствата на зимата, които придават чувство на уют и спокойствие. Именно студеното време навън е причината, която ни кара да прекарваме време на топло, с чаша чай в ръка. Този аспект може да бъде както социален – да бъдем в компанията на готини хора, с които да си побъбрим, така и време за самите нас, в което да почетем някоя интересна книга, да слушаме хубава музика или да гледаме завладяващ филм. Така ще се отдалечим от всички грижи, дори и за малко, и ще почувстваме хармонията, която цари в нас и навсякъде около нас.

Как ни влияят зимата и снегът?
Снимка: www.mnn.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.