Протекция за тялото от SHRED

Колоездачът Николай Георгиев споделя впечатленията си за екипировката

0
 

Сподели

Shares

Отскоро Ники Георгиев е продуктово подкрепен от Тотем Спорт Трейд официален представител на Shred и Slytech за България. Освен споделената му онлайн радост в снимки и клипчета, полюбопитствахме как се чувства в новите удобства – каска Shred, маска Shred, наколенки и налакътници Slytech.

Николай Георгиев
Снимка: Нико Плаков за Тотем Спорт Трейд

Ники, като за начало, доколко е важна протекторната екипировка във вашия спорт – спускането, което, както знаем, е изключително травмиращ спорт? Въобще мислимо ли е да се неглижира и докъде може да се разпрострат пипалата на компромиса?
В нашия спорт екипировката е нещо много важно, тя не ни прави безсмъртни, но ни пази от травми, немислимо е без нея! За да бъдем допуснати до състезание, каската и маската са задължителни, ако ги няма не може да се стартира и няма как да е друго! Аз до такава степен съм свикнал да карам с „пълно бойно“, че темата въобще не стои на дневен ред. Освен останалото тя си е удобство, дори елементарното – топли, да не говорим, че спасява животи, подсигурява ни и дава възможност да сме налични за следващото състезание. Приятелите около практикуващи спорта също предпочитат да карат с екипировка, осъзнали са задължителността и! Искрено се надявам хората, които практикуват планинско спускане с колело, никога да не правят компромис точно с нея!

Сподели ни първите си впечателния от продуктите на Shred – каска и маска. Има ли нещо, което те грабна от самото начало? Как ти се струват като усещане по време на спусканията?
Без аналог! Продуктите са уникални. Успях да покарам с тях и се чувствам много свободен, все едно съм без екипировка. Каската не ограничава по никакъв начин видимостта, дизайна и е супер, красива е, лека е и има „no shock“, който омекотява удара като го пренасочва, а не концентрира в една точка, което е много важно, за да предоврати травмите на главата според сериозността на удара. Маската въобще не се изпотява без значение външната температура и казвам си „без бой“ – виждам по-добре с нея, отколкото без нея!

Николай Георгиев
Снимка: Нико Плаков за Тотем Спорт Трейд

Сподели и за наколенките и налакътниците Slaytech. Доколко стават част от теб, без да те притесняват или да те карат да ги мислиш? Изначалното сработване има ли го?
Досега никога не съм се чувствал комфортно, когато съм с протекция на тялото, неведнъж съм опитвал, но така и не можах да се сработя с пласмаските, защото ограничават всяко движение, чувстваш се като робот, а това от своя страна при мен води до напрежение по време на състезание. С протекторите на Slytech нещата са в друго измерение. Правилните думи са свобода и удобство, не се усещат до степен абсолютна мобилност. Това, което ме изненада е, че буквално пет минути след слагане на наколенките и налакътниците, те се размекват от температурата на тялото и заемат извивките на кайниците, а при удар абсорбират силата му и се втвърдяват, като така предпазват от нараняване.

Посланието ти към хората, който все пак биха предпочели да карат без каска и протектори, докато спускат в планината или се заиграват в Южния?
За мен карането с каска е повече от задължително и с това компромис не мога да направя, без значение дали караме в планината, или в парка, а още повече по софийските улици! Във всеки един момент може да стане грешка, без значение по чия вина и това може да ни коства всичко. Все пак без глава и тялто човек няма как да се радва на живота и на това, което го прави щастлив. Затова искам да напомня на всички, че каската не е за да събира прах вкъщи, а за да се използва по предназначение. Карайте колело с каска!

Продукти на Shred можем да открием в Спортен център „ЧЕРНИ ВРЪХ“ на бул. „Черни връх“ 58 в София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.