Защо е важно да се изправяме срещу страховете си?

0
 

Сподели

Shares

Практикуването на екстремни спортове е една от дейностите табу за мнозина, именно заради страха, който започват да изпитват дори само при мисълта за нещо подобно. Много често хората се питат от къде екстремните атлети придобиват куража, с който се изправят пред предизвикателствата пред себе си. В различни случаи те дори са определяни и като безразсъдни. Това обаче не е така. Има причини, които ясно ни показват, че няма безстрашни хора. Просто има такива, които знаят защо е важно да се изправяме срещу страховете си.

Защо е важно да се изправяме срещу страховете си?
Снимка: freepresskashmir.com
Страх vs увереност

Различни проучвания намират връзка между практикуването на екстремни спортове и промяната в нивата на увереност на човека, който се занимава с тях. Оказва се, че страхът най-често се появява, когато се чувстваме неуверени в собствените си възможности. А когато започнем да практикуваме екстремни спортове и да се изправяме срещу, всички неща, които ни плашат, всъщност доказваме на себе, че те  са излишен фактор. Разбираме, че сме достатъчно способни да се справим с даденото предизвикателство. Осъзнаем ли сами, че умеем това, ставаме много по-уверени във възможностите си. Резултатите също не закъсняват и много малко след това са видими и то не само за нас.

Защо е важно да се изправяме срещу страховете си?
Снимка: Fortune.com

Ако някога страхът ви е спирал да направите нещо, което ви струва достатъчно интересно, изправете се срещу него. По този начин ще постигнете лична победа, заради смелостта, която сте проявили. А повярвате ли истински в собствените си способности, ще видите, че ще започнете да се чувствате много по-уверени и занапред.

Защо е важно да се изправяме срещу страховете си?

Вижте повече: Защо е полезно да практикуваме екстремни спортове?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.