SMITH CHROMAPOP или изкуството да виждаш по-добре

0
 

Сподели

Shares

Преди няколко години SMITH OPTICS излязоха с изказването, че са създали най-добрата плака за сноуборд/ски маска/очила. Разбира се, такъв тип твърдения винаги създават доста дискусии и аз се наех да поразровя нещата малко повече.

SmithCHROMAPOP
Нека първо си зададем въпроса какво значи най-добрата плака/леща?

Всички сме изпитвали следния проблем в планината. Денят започва обещаващо, слънцето пече и ние сме си сложили тъмна плака, за да не ни блести и да можем да виждаме чудесно, докато караме. В един момент обаче, майката природа решава, че ни е сърдита или просто някой голям облак се появява на небето и в този момент рязко спираме да виждаме. Детайлите по трасето започват да се губят, релефът изчезва, започваме да караме все по-внимателно и цялото удоволствие се губи. Другият момент пък е, когато решаваме, че денят ще бъде мъглив, взимаме си плаката за мъгла и след два часа, слънцето се появява. И в двата случая, малко или много, кефът от карането се губи отново.

Всички големи производители на оптика ежегодно разработват нови плаки и лещи, които да имат по-голям диапазон на видимост, така че отговорът на въпросът „Какво значи най-добрата плака?“ е много лесен. Ами най-добрата плака е тази, която покрива най-много настроения на светлината и отразява най-добре промяната, от тъмно на светло. Новата плака на SMITH – CHROMAPOP е точно това решение.

Smith ChromapopКакво е CHROMAPOP? CHROMAPOP e новата технологична плака на американския производител SMITH OPTICS. По всички показатели и изследвания CHROMAPOP осигурява в пъти по-добра видимост от останалите плаки на другите производители. Преди да я пуснат официално на пазара, CHROMAPOP e в разработка 3 години в колаборация с военния отдел на SMITH. Резултатите в сферата на цветовия диапазон на CHROMAPOP, са меко казано скандални. Всеки един производител предлага плаки за слънчево време, умерена облачност и мъгла, а различното при CHROMAPOP е, че спектърът на видимост е много по-висок, което ясно се вижда от графиката.ГрафикаНай-просто казано, ако карате на слънце и влезете на тъмно, буквално няма нужда да си махате маската от лицето. Когато изпробвах за първи път маската I/О с плака CHROMAPOP, останах доста озадачен. Преходът от слънчевото време навън до затворено помещение с малко светлина, беше почти неосезаем. За първи път ми се случваше да не откривам почти никаква разлика между външната светлина и изкуствената в затвореното помещение. От SMITH ни уверяват, че детайлите се виждат в десетки проценти по-добре и че дори времето да се промени рязко и светлината да изчезне, релефът ще продължава да се вижда чудесно, което със сигурност ще спаси карането ни. Както и при другите модели на SMITH, CHROMAPOP отново разполага със системата Porex филтър, която предотвратява появата на влага между плаките.

ChromaPopLenses

В България CHROMAPOP се предлага в следните модели на SMITH: Squad, Squad XL, Vice, I/O, I/O7, I/OX, Riot, Virtue, I/OS, като цените започват от 199 лв.

Маски на SMITH с CHROMAPOP плаки можете да намерите в True Riders, Breakpoint, Sofia Rent Center, Aquamatrix, Sportbox Пловдив, Storm Shop, a малко по-късно през сезона, в Банско (магазин Sport Mixx), както и в Пампорово, и Боровец.

SmithГорещо препоръчвам да пробвате CHROMAPOP. Досега не бях пробвал плака, с която да мога да виждам еднакво добре както на тъмно, така и на слънце. Изключително щастлив съм, че най-накрая няма има нужда да мисля за смяната на плаки и къде да ги държа, докато карам.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.