Подгответе се за зимни траверси със Стената

0
 

Сподели

Shares

Екипирахте ли се изцяло за зимната планина? Ако все още не сте го направили, ето и някои от предложенията на магазини Стената, които ще улеснят избора ви.

Котки Machki
Котки Rock Empire Machki

Котките Rock Empire Machki са предназначени за преминаване на участъци, в които е наложително използването им при преходи и траверси в зимната планина. Моделът е подходящ за планински обувки, без улеи за фиксиране на котките, както и за меки обувки. Котките са стоманени, имат 12 зъба и универсално закопчаване. Благодарение на регулираща пластина, лесно можете да регулирате дължината им. В комплекта има и допълнителна пластина, която ще ви послужи, ако искате да настроите котките на по-голям размер. Максималната дължина, до която могат да достигнат е 48-и номер. Теглото на Rock Empire Machki е 980 гр.

Закупите ли си ги, ще разберете, че са добра инвестиция. Котките могат да издържат до 10 години, в зависимост от това колко интензивно ги използвате. Ако ходите редовно с тях по средно трудни терени, дълготрайността им ще бъде в периода от 4 до 6 години. А ако сте редовно в планината, но по по-леки маршрути, ще можете да ги използвате от 7 до 10 години. Дълготрайността им зависи и от това как ги съхранявате – на сухо и проветриво място. Цената на котките е 166 лв.

Котки Machki Expert
Котки Rock Empire Machki Expert

Това, което отличава този модел от гореописания, е, че Rock Empire Machki Expert са предназначени за планински обувки, които притежават задни фиксиращи жлебове. Освен това, механизмът може да бъде донастроен на желаната позиция с помощта на колелце с винт в задната част. Този модел котки също е стоманен и с 12 зъба. Системата на закопчаване е полуавтоматична. Максималният размер, до който могат да достигнат, е 48-и номер. Цената на модела е 188 лв. А дълготрайността и съхранението им е същата като на модел Rock Empire Machki.

Пикел Chackan Ski

Пикел Chackan Ski

Пикелът е предназначен за употреба в заснежен и заледен планински терен. Chackan Ski е лек, с ергономична извивка, която дава възможност за различни приложения. Към него има и ремък (темляк), който обаче не трябва да използвате като осигурителна точка. Темлякът трябва да е така регулиран, че ръката да може да държи пикела в долният край на дръжката. Пикелът е стоманен и с тегло 450 гр. Ако го използвате редовно, по трудни терени, дълготрайността му ще бъде от 4 до 6 години. А ако употребата му е по по-леки маршрути, той ще издържи между 7 и 10 години. Трябва да го съхранявате на сухо и проветриво място. Цената на Chackan Ski e 129 лв.

А за актуалните промоции и пакетни оферти можете да научите на място в магазини Стената или като им позвъните.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.