Да изкатериш Ел Капитан…с майка си

0
 

Сподели

Shares

Ако практикувате екстремни спортове, едва ли ви e чуждо притеснението на родителите ви. Независимо от възрастта ви, навярно те треперят във всеки един момент къде сте, какво правите, дали сте добре. Дали все пак има начин да не спираме с любимите си занимания, само заради страха им и едновременно с това да ги караме да се чувстват спокойни?

Различните спортисти използват различни тактики. Когато Джонатан Кюбен Киньонез поеме към поредното приключение в живота си, той намира начин да извести майка си, че с него всичко е наред.

Снимка: momimfine @ instagram

Вижте повече: Мамо, добре съм

А Алекс Хонълд?

Алекс Хонълд също не спира с любимото си катерене. Напротив, той продължава с впечатляващите фрий соло изкачвания в своята кариера. Навярно много хора се чудят какво мисли самият той докато се катери. Друг основен въпрос също е до каква степен майка му се притеснява за него.

Алекс Хонълд
Снимка: alexhonnold.com

Оказва се обаче, че и тя е смела жена като сина си. Доказателството за това е постижението, което двамата направиха съвсем наскоро. Като подарък за рождения ден на майка си, Алекс я отвежда под един от маршрутите на емблематичния Ел Капитан.

Диърдра Уолоуник
Снимка: climbing.com

Вижте повече: Ел Капитан – от първото изкачване до днес

Освен че свръзката успява да се справи повече от добре по тура, двамата катерачи го преминават в рамките на един ден. Общото време, което им отнема да стигнат до края му, е 13 часа. Целият маршрут е дълъг 19 въжета.

Диърдра Уолоуник
Снимка: climbing.com

Диърдра Уолоуник по професия е учител. С катерене се занимава вече цели 8 години. Това не е първият впечатляващ маршрут, по който Алекс я води по случай рождения й ден. Според думите й, тя всеки път си мисли, че няма да се справи с поредното предизвикателство пред себе си. Самата тя винаги опровергава мислите си и е повече от успешна на всички турове.

Диърдра Уолоуник
Снимка: climibing.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.