България има своя първи член в Международния колоездачен съюз

0
 

Сподели

Shares

Драгомир Кузов беше избран за член на техническата комисия към Международния колоездачен съюз малко по-рано през този месец. За първи път в 117-годишната история на организацията българин се присъединява към редиците й.

Драгомир е управител и собственик на една от най-разпознаваемите марки за велосипеди у нас – DRAG. Освен това той е бивш шосеен състезател. А сега дава тласък на развитието на мнозина български и чуждестранни таланти, които са се устремили към професионалното колоездене.

Драгомир Кузов

Като член на техническата комисия към Международния колоездачен съюз, българинът ще отговаря за екипировката и велосипедите, които ще се използват във всички състезания, организирани по правилника на съюза. Към тези надпревари се включват както Световните първенства, така и Олимпийските игри.

Международен колоездачен съюз

Организацията е базирана в Игъл, Швейцария и издава лицензи на участниците в състезания и налага дисциплинарни правила. Освен това управлява класирането на състезания и самата система за класиране на точки в различни дисциплини. Международният колоездачен съюз ръководи и световните първенства и купи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.