Ски сутринта и плаж следобед

1
 

Сподели

Shares

Само на един час път от центъра на Бейрут, посетителите на Ливан ще се натъкнат на естествен феномен – сняг. Крайно неприсъщо за региона, известен с обезсърчителна топлина и пустинен пясък, и все пак именно това ви очаква в курорта Faraya-Mzaar. Подобно явление се наблюдава и в Турция, Израел и Кипър, но пързалките на Ливан са най-удобни и са едно стопроцентово екстремно преживяване.

faraya-mzaar

Faraya-Mzaar тепърва започва да печели репутация като ски дестинация, защото преди Ливан да стане важна християнска област за страната, карането на ски е било невъзможно. Но след петнайсетгодишен мир, планината отново е отворена за всички.

faraya-mzaar1

Климатът е подобен на този в Калифорния, където Тихият океан определя структурата на снега. През април температурите достигат 21°С. През този период местни и туристи съчетават сутрешни разходки по снежните склонове със следобедно плажуване край морето. Faraya-Mzaar е най-професионалният и добре оборудван ски курорт в целия Близък изток – всички технически съоръжения са монтирани от френски експерти, следвайки международните правила и стандарти за безопасност. Техническото оборудване се проверява редовно, за да се подсигури безопасността на туристите. Faraya-Mzaar притежава 5 ски лифта, 13 ски влека, 9 почистващи машини (две от тях специално предназначени за стръмни склонове) и 60 лектора – 30 в ски училището и 30 в клуба на спорта.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Само малко уточнение че в Кипър няма сняг дори и на планината или ако трябва да сме най точни през последните 5 години най дългото задържане на сняг неше миналият зимен сезон ( 2009/2010) като ако не се лъжа средата на януари 2010 имаше около 40см покритие на връх Тродос за около два дена….. и това ако е зимен курорт и ако може да се каже че имат зимен туризъм оооо да като на Витоша лятото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.