Международен фестивал на етнографския филм

0


Дата на събитието: 14.11.2017

Сподели

Shares
Междунардония фестивал на етнографския филм за шести път

Шестото издание на Международния фестивал на етнографския филм ще се проведе от 14-и до 18-и ноември в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и кино „Влайкова“. Ще имате възможност да видите прожекциите на 18 уникални филма. Също така ще можете да слушате поредица от лекции, всички те, свързани с етнографския жанр.

Част от специалните гости в рамките на фестивала ще бъдат именити етнолози. Някои от тях са: Владимир Боцев – доктор по етнология и куратор в Националния музей на Македония, Слободан Наумович – доцент по етнология и антропология от Белградския университет. Горан Благоев – доктор по етнология, преподавател и водещ в БНТ, Давор Борич – режисьор на множество документални филми за Хърватската телевизия.

За пореден път фестивалът ще ви покаже, че винаги има какво ново да научите за заобикалящи ви свят. Той ще ви отведе на различни места, разбира се, не само в България. А една от целите му е да разшири на съзнанието на всеки посетител.

Образователните и некомерсиални цели на фестивала за пореден път ще осигурят свободен достъп на посетителите до всички събития.

Повече информация за Международния фестивал на етнографския филм можете да намерите на фейсбук страницата на събитието. А пълната програма на фестивала намерете тук.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.