Snowbums: твоята ски ваканция е тяхна мисия

0
 

Сподели

Shares
Snowbums
Снимка: Snowbums

Навън застудя и съзнанието ти автоматично се прехвърли по снежните склонове на голямата планина. Всъщност, то никога не си е тръгвало оттам, дори в дългите дни, когато заравяше пръсти в горещия пясък на плажа до вълните. Мислиш за пухкавата бяла покривка, вече се спускаш по пистите, нагазваш бодър извън тях и нямаш търпение да пробваш (най-нарая) сноу парковете. В главата ти се прокрадва идеята за безспирно каране (поне за няколко дни или седмица) с цялата ти неуморна за приключения приятелска банда. Ще си наемете къща в китен алпийски курорт, ще прекарвате дните по най-добрите спотове, а вечер ще разпускате в супер яките apres ski барчета, ще се потапяте като пакетчета чай в топли спа центрове и ще откривате и преоткривате местната кухня и култура. Единственият проблем е кой ще се захване с организацията.

Вече не. Защото от тази година ги има Snowbums – хората, които организират всичко по една ски/сноуборд ваканция и го правят персонализирайки услугите си спрямо личните предпочитания на всяка компания.

Snowbums

Кажете ни какво харесвате и ние ще ви го дадем

Звучи твърде хубаво, за да е истина, но всъщност точно това е идеята зад Snowbums. Те организират ски трипове за групи – между 8 и 12 души, в Цилертал, Австрия, където местата за каране се разстилат на цели 506 снежни километра. Какво повече може да поиска човек?

Zillertau, Austria
Карта на Цилертау и пистите

Може да поиска да отиде в Алпите с цялата си компания, без да се занимава с организацията. Може да поиска да си наеме къща, да кара всеки ден на най-подходящото място, да има организиран транспорт за стигане до всеки спот, да разчита на професионален гид, който да го развежда из писти, пудри и… барове. Може да поиска да излезе беккънтри за първи път и може да поиска екипировка, включително лавинна. Може да поиска нещо съвсем различно, но във всеки случай трябва да знае, че ще му бъде обърнато специално внимание.

Как работи?

Супер лесно (и забавно!, превъртяхме възможностите за лични герои поне по три пъти, за да видим различните им визуализации) от сайта snowbums.net. Идеята е всеки член на групата, която иска да отиде в Цилертал, да регистрира свое бъмче, като отбележи какво предпочита – ски или сноуборд (или диван!), писти, паркове или фрийрайд, определи нивото си, посочи дали му се купонясва, дали иска да открива нови локации или иска да се „пусне по течението“. След като всеки посочи личните си предпочитания, групата може да зададе специфики за своето пътуване и да посочи допълнителни услуги, които би желала да включи в пакета си. Желанията на групата се изпращат до хората зад Snowbums и те изготвят персонална оферта за всяко крю.

Snowbums
Снимка: Snowbums

Кои са Snowbums?

Зад прекрасната идея стоят две момичета с опит не само като карачи, но и като сертифицирани инструктури, а още по-важно – с големи усмивки и заразително желание да предоставят снежно щастие. Те са Любомира Стойнова и Антоанета Рафаилова, а част от екипа им са познатите с уменията и успехите си райдъри Вальо Пелтеков, Божана Чалъкова и Елена Митренгова. Именно с помощта на тримата карачи Snowbums ще ни отведат навсякъде, където е възможно, ще ни впуснат в най-подходящото за собствена ни група преживяване и ще ни гарантират, че всичко ще протече по мед и масло.

Snowbums
Антоанета и Любомира/Snowbums

Най-хубавата част

Не, че всичко, изброено дотук не е достатъчно хубаво, но един от най-готините аспекти от организацията е, че няма нужда всички приятели в групата да бъдат на едно и също ниво като бордисти/скиори, за да отидат заедно на пътешествие.

Snowbums могат да организират ваканцията така, че по-малко напредналите да вземат уроци или да карат по по-лесни терени, докато про-тата се впускат в още по-развиващи уменията им преживявания. Дори и онзи приятел, който досега винаги е оставал извън плановете за ски ваканция, защото никога не е карал или има точно 2 часа върху дъската, е добре дошъл, защото Snowbums могат да включат в програмата и уроци за абсолютно начинаещи и то така, че другите да не се чувстват ощетени откъм загубено за каране време.

Snowbums
Снимка: Snowbums

Snowbums вече изготвят оферти и ако искаш тази зима да прекараш няколко специални дни с твоята компания, без преди това да трябва да поемаш цялата организация върху плещите си, можеш да създадеш свое бъмче тук, където ще намериш и още допълнителна информация. За всичко актуално, пък можеш да следиш Фейсбук страницата на Snowbums.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.