Arctic Grip: пълен контрол

Зима без подхлъзвания, благодарение на подметките Vibram Arctic Grip.

0
 

Сподели

Shares

Чували сте, че никоя подметка не може да ви осигури сталибност на лед, нали? Време е да го забравите. За втори сезон италианските класици Vibram представят уникалната си технология Arctic Grip, специално разработена и предназначена за ходене по мокър лед.

Arctic Grip
Vibram Arctic Grip

Става дума за нещо наистина революционно! Arctic Grip е един от най-новите и най-добри продукти на Vibram. Тези подметки ви дават възможност да стъпвате навсякъде с увереност, дори да става въпрос за влажен, хлъзгав лед. Това се случва благодарение на изработката на подметките от уникална полимерна смес, съчетана с усъвършенствана система за пълнене. Arctic Grip е специално проектирана за ниски температури, като за сезон Зима 2017/2018 подметките са с подобрено сцепление за студени, заледени или заснежени повърхности. Всяка подметка има термохроматична приставка, която се оцветява от бяло до синьо, когато температурата е близка до 0 градуса и така служи като индикатор и информира потребителя, че температурата е достатъчно ниска за образуване на лед.

Най-готиното от всичко това, е че можете да поръчате Arctic Grip веднага от LeatherCare! LeatherCare, както и всички останали партньори на Vibram, работят с лицензирани обущари и с oдобрени от Vibram материали. LeatherCare е компания, представяща на българският пазар продукти за поддръжка и грижа за спортни обувки и екипировка, трекинг обувки, кожени изделия и обувки. Представлява световните лидери в тази индустрия, а именно Vibram, Saphir, STARco, Merz и Wibra. Компанията е горд партньор на Grouppo Pagouna в Европа.

Arctic Grip
Vibram Arctic Grip

Тук можете да прочетете за представяните от LeatherCare подметки Vibram Sole Factor, в текста по-долу е историята (накратко) на италианския бранд.

Знаете ли съвсем истинската история зад началото на този легендарен бранд? Vibram всъщност носи името на създателя си – Витале Брамани, който освен майстор-обущар бил и запален планинар. През 1935 няколко негови приятели загиват при изкачване в Италианските Алпи, като мнозина твърдят, че причината е в нискокачествените обувки, които се ползвали в онзи момент. Брамани прави своя мисия да наложи в употреба по-качествени подметки и само 2 години по-късно е готов с първия си революционен гумен модел, наречен Carrarmato, разработен заедно с Леополдо Пирели от компанията за автомобилни гуми Pirelli. Подметките на Брамани осигурявали много по-добро сцепление при допир с почти всяка една повърхност, като през 1954 помогнали за първото успешно изкачване на К2 от италианска експедиция.

Днес Vibram са знак за истински приказно разнообразие и професионализъм – от ежедневни подметки до професионални такива, използвани от спортисти, атлети, планинари, както и ходила, подходящи за специализирани индустрии (работници, пожарникари, нефтени рафинерии, армия).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.