Въображението на Джей Пи Оклер

0
 

Сподели

Shares
Imagination
Снимка: скрийншот Imagination, Sherpas Cinema

„Какво, ако заснемете целия сегмент през перспективата на малко дете, седящо на задната седалка на кола?“ – казва Джей Пи Оклер на режисьора от Sherpas Cinema Дейв Мосоп: „Какво, ако детето се преструва как кара ски с пръстите си, както всички ние правехме, когато бяхме по-малки – над коли, във и извън канавки, и изведнъж – скиор изскача от нищото?“

imagination
Снимка: скрийншот Imagination, Sherpas Cinema

Новото видео, заснето от култовото студио Sherpas Cinema, е много повече от ски филм. Imagination (Въображение – англ.) прави идеята на Джей Пи Оклер реалност, три години след смъртта на скиора. Нещо повече – във филма сякаш се усеща присъствието на Оклер и ясно се вижда препратката към великия му градски сегмент от филма All.I.Can, а отлитащите от дървото птици сякаш отдават почит към паметта на скиора и всичко незабравимо, което е оставил на ски света. За пореден път сме магически запленени от движението на камерата и майсторството в пресъздаването на случващото се като непрекъснатото развитие на една линия от началото до края ѝ, а по традиция (от All.I.Can) съпътстваща музиката също е вдъхновяваща.

Ролята на скиора, който преминава през въображението на седящото в колата дете, е изпълнена от Том Уолиш – златният медалист от зимните X Games през 2012 в Аспен.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.