В безопасност в зимната планина с Алпи

0
 

Сподели

Shares

Зимата вече чука на вратата ни и сме сигурни, че много от вас тръпнат в очакване да усетят бялата пудра под краката си. Планината се подготвя за нас с бяла премяна. А вие подготвихте ли се за нея? Магазин Алпи ще се погрижи за безопасността ви, а в следващите редове ще откриете информация за уредите, които задължително трябва да имате, когато карате извън пистите или просто се разхождате високо в планината.

Freeride
Снимка: Sportalpen.com
Трансийвър Neo

Ново поколение трансийвър, който можете да използвате лесно и удобно. Подходящ е за фрийрайд и ски алпинизъм. Характеризира се с интуитивност, надеждност и скорост. Основните му предимства са, че има голям обхват на търсене – 60 метра и три антени. Батерията му издържа 250 часа. А една от най-важните му характеристики е, че автоматично превключва обратно към режим на предаване.

Трансийвър Нео

Цената му е 465 лв. Намерете повече информация за продукта тук.

Лавинна сонда – Light 240 Compact

Следващият много важен аспект от лавинната екипировка е сондата. Light 240 Compact е бърза и лесна за употреба, независимо от температурата. Също така малките и размери позволяват да се побира лесно в раницата. Съставена е от 8 части, всяка от които е с дължина 30 см.

Лавинна сонда

Цената на Light 240 Compact е 62 лв. Намерете повече информация за продукта тук.

Лопата Axe

Допълнете колекцията си от лавинна екипировка и с лопата. Axe е ново поколение алуминиева лопата, чиято дръжка се обръща и може да се извлича сняг. Гуменият грип на дръжката гарантира повече удобство. Дължината може да бъде регулирана.

Лавинна лопата

Цената на Axe е 84 лв. Намерете повече информация за продукта тук.

Раница Reactor

И не на последно място, друг важен аспект е раницата, в която да сложим останалото оборудване. Reactor е нова технология раница, чието предимство е благодарение на балона. Той се надува много бързо, а сгъването му вече не е трудно начинание. Просто трябва да го натъпкате отново вътре. Когато балонът се надуе, той не позволява тялото да потъне на дълбоко. 90 % от хората остават на повърхността. Също така осигурява и пространство с повече въздух. Системата на Reactor се изважда лесно и може да се сменя между различните раници. Раницата е много лека – 2010 гр. и можете да я намерите в различни литражи.

Лавинна раница Reactor

Пълният комплект лавинна екипировка можете да закупите на място в магазин Алпи или онлайн на alpibg.com

И за да бъдете сигурни защо е важно да имате всички приспособления в себе си, обърнете внимание на следващата статистика. Ако притежавате пълния комплект -трансийвър, сонда и лопата, вероятността да намерите затрупан от лавина е най-голяма. Ще ви отнеме около 11 минути. Ако имате в себе си само трансийвър и лопата, вероятността да го откриете намалява. Ще са нужни около 25 минути. А ако притежавате само трансийвър, ще отнеме цял час, за да го откриете. Затова не се колебайте дали да се екипирате с всичко необходимо, когато поемате към зимната планина.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.