Звездите на Банскофилмфест: Сара Оутън

0


Дата на събитието: 25.11.2017

Сподели

Shares

След като вече ви представихме един от специалните гости на седемнадесетото издание на Банскофилмфест, е ред да преминем и към следващия. По време на фестивала ще имате възможност да се срещнете със Сара Оутън. Британката е каякарка, пътешественичка и първата жена, прекосила Индийския океан с гребане.

Сара Ортън

Вижте повече: Ерик Лондри – една от звездите на Банскофилмфест

Сара Оутън и околосветското и пътешествие

Едно от впечатляващите постижение на Сара е експедицията „От Лондон до Лондон: през света“. Тя прави околосветската обиколка, като преминава 16 хиляди мили с колело, 7500 морски мили с гребане и 300 морски мили с каяк. Подобно изпитание е тежко за човешката психика, но британката успява да се справи, въпреки всички трудности, пред които се изправя. Пътешествието и започва с каяк, с който стига до Франция. Континенталната част изминава с колело. След това отново се качва на каяк, с който изминава разстоянието от Русия до Япония. Следващата цел е Аляска, а пътешествието си до там започва с лодка.

Сара Оутън

Тежки премеждия в океана изправят Сара пред едно от най-големите физически и психически изпитания пред нея. Това я принуждава да прекъсне пътуването си. Трябва и време, през което да осъзнае какво е преживяла. След шестмесечна пауза тя се завръща отново в Япония, откъде продължава приключението си.

Филмът на Сара Оутън „От Лондон до Лондон“ е част от програмата на Банскофилмфест през 2013 г.

За тази и други интересни истории можете да чуете в презентацията на Сара на Банскофилмфест 2017. Тя ще се проведе на 25-и ноември от 19 ч. в Голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“, град Банско.

Повече информация за Банскофилмфест 2017 можете да намерите в сайта и фейсбук страницата на събитието.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.