Слушайте внимателно: така звучи гората

Това ли е най-чистата музика на Земята? Нищо чудно.

0
 

Сподели

Shares

Без съмнение сте го правили нееднократно – по време на някой преход просто сте спирали и сте се заслушвали в най-естествена музика на света – тази на природата. В гората това упражнение винаги е особено интересно – там отекват много звуци, независимо от часа на деня/нощта, винаги се чуват пукащи пръчки, падащи листа и клони, промъкващи се малки и големи бозайници, жужащи насекоми, прелитащи птици, падащи капки роса и дъжд. Най-вероятно обаче не сте оставали в подобно медитативно мълчание в продължение на часове.

Woods
Гората не само изглежда магически – тя звучи също толкова красиво.

И тъй като тези дни прекарваме твърде много време вкъщи (поне ние сме така), можете да се върнете към красотата и музиката на природата с тези много, много медитативни записи.

Първият е абсолютно чист, 3-часов амбианс, в който можете да дочуете пълната с живот, но и с много спокойствие гора.

Вторият е дори по-релаксиращ – 2-часов запис на вятър, прокрадващ се между клоните.

Има ли нещо по-успокойващо от аромата на гора и дъжд? Ароматът ще трябва да си го представите сами, но ето 1-часов видео и аудиозапис от дън гори тилилейски.

Ако пък търсите нещо мъничко подредено от човешка ръка, но все така сурово и близо до природата – потопете се в албума-парче на ембиънт великана Робърт Рич – Somnium. Това е 7-часова композиция, специално направена, за да ви приспи и да направлява вашия сън във възможно най-спокойната насока. Комбинира много нежни акустични и духови инструменти с абсолютно истински записи от дивата природа.

Приятни сънища (или пък медитация у дома)!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.