XIII Дни на предизвикателствата

0


Дата на събитието: 29.11.2017

Сподели

Shares
Дни на предизвикателствата
©MDaviet

Не знаем дали ще бъде фатално (надаваме се да не е!), но XIII издание на фестивала Дни на предизвикателствата определено ще бъде едно от най-силните. Както подобава за началото на зимата, фестивалът ще премине под знака на зимните спортове, а специален гост ще бъде Глен Плейк (САЩ).

Кога? Между 29 ноември и 1 декември;
Къде? Аула „Максима“ на УАСГ;

Дни на предизвикателствата
©MDaviet

Презентатори

Както казахме, специален гост ще бъде скиорът Глен Плейк, който ще ни втрещи с разкази за участието си във филма The Blizzard of Aahhhs и оцеляване в лавина в Непал.

Боян Петров ще разкаже повече за тазгодишните си изкачвания на осемхилядниците Гашербрум II и Даулагири.

Петър Иванов, който за пореден път ни накара да свалим шапка пред успехите му, ще сподели вълнения от изминалия катерачен сезон.

Как стана първата жена-рекордьор по прословутия маршут Ком-Емине, ще ни признае бегачката Антония Григорова.

Ще видим как се пише музика на над 2000 м височина с Петър Георгиев, а Петър Ванев ще ни вдъхнови да следваме мечтите си с приключението си в Тихоокеанския хребетен кът в САЩ. И още за феновете на катеренето – атрактивни маршрути у нас и по света ще ни представят Мартин Маровски, Емилиян Колевски, Станислав Атанасов, Тихомир Димитров и Милен Братанов.

Дни на предизвикателстватаДни на предизвикателствата
©MDaviet

Прожекции

Премиера на фрийрайд филма In Gora, който разказва историята на образователен 6000-километров трип на екологични теми, който десет райдъри предприемат в рамките на един месец, а част от действието се развива и на наша земя.

Премиера на най-новия филм на Patagoniа – Fishpeople, разказващ различни истории на хора, отдали живота си на морето и океана.

12-то издание на хитовата поредица Reel Rock Film Tour

Последните infinity tumbling приключения на Весо Овчаров в спиращи дъха въздушни кадри.

Фотоконкурс

И тази година традиционният фотоконкурс на „Дните“ очаква предложенията на запалените по фотографията. Темата на конкурса по време на XIII издание на фестивала ще бъде „Светът е голям и приключения дебнат отвсякъде“, а снимки могат да бъдат качвани оттук.

Дни на предизвикателствата

Разбира се, очакват ни още много разнообразни презентации, уъркшопи на открито и закрито, изложение на екипировка за туризъм, спортове на открито, био продукти, разноообразни игри с награди и много изненади.

Всичко актуално около фестивала можете да следите във Фейсбук страницата и сайта на „Дните“, а билетите за вече са в продажба в магазини „Стената“ и TicketLogic.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.